Thursday 23 May 2019

چگونه برنامه نویسان می توانند باعث تحول در زمینه اشتغال شوند؟

یکی از بارزترین تفاوتهای دنیای امروز ما با 30 سال پیش، نفوذ کامپیوترهای شخصی و اینترنت در میان مردم جهان است. چیزی که حدود 30 سال پیش در حد داستانهای علمی تخیلی بود. هم اکنون در دورافتاده ترین روستاهای ایران نیز مردم به تلفنهای هوشمند، و اینترنت وای فای پر سرعت دسترسی دارند. علاوه بر آن، به علت توسعه سریع آموزش عالی، و بالارفتن میانگین سواد درجامعه و نیز به لطف کاهش شدید قیمت کامپیوترهای شخصی، این وسایل در دسترس همگان قرار گرفته است. گسترش نفوذ این وسایل باعث توسعه مشاغل زیادی شده است. از جمله به استخدام مهندس کامپیوتر در زمینه های نگهداری و تعمیرات سخت افزار و شبکه و تعداد زیادی تکنسین برق جهت تعمیر و نگهداری این کامپیوتر ها و گوشیها می توان اشاره نمود.
ازجمله مشاغل جدیدی که توسعه کامپیوترها و به خصوص گوشیها ی هوشمند در ایران ایجاد کرد، شغل برنامه نویسی است. نیاز این سیستمها به نرم افزارهای فارسی و بومی، باعث شده تا استخدام برنامه نویس تبدیل به یکی از پر تکرارترین اگهی های استخدامی در مطبوعات و سایتهای کاریابی گردد. اما این شغل دارای ویژگیهای بسیار جالب و متمایزی نسبت به سایر مشاغل است .
شغل برنامه نویسی برعکس آنچه اکثر مردم تصور می کنند، نیاز به هیچ پیش زمینه ای نسبت به دانش الکترونیک و کامپیوتر ندارد. برنامه نویس، لزوما اطلاعات زیادی در زمینه الکترونیک و نحوه کار میکرو پرسسورها ندارد. فرض کنید می خواهیم برنامه ای راجع به حسابداری شرکتها بنویسیم. نویسنده این برنامه، حتما لازم نیست در زمینه حسابداری نیز سر رشته داشته باشد. آنچه برنامه نویس قادر به انجام آن است، کد نویسی و تسلط به یکی از زبانهای برنامه نویسی می باشد. در واقع برای نوشتن برنامه ای در زمینه حسابداری، به استخدام حسابدار تا گرافیستهای حرفه ای مورد نیاز است که تشکیل یک تیم را خواهند داد و برنامه نویس تنها باید خواسته ی این تیم را به زبان برنامه نویسی برای کامپیوتر ترجمه نماید.
از جمله ویژگیهای دیگر برنامه نویسی که در کمتر شغلی وجود دارد، این است که برای انجام کار برنامه نویسی، نیازی به حضور فیزیکی شخص در محل کار نیست. بلکه در اصل، برنامه نویسی از جمله شغلهایی است که به صورت کار در منزل تعریف می شود. به این صورت که فرد برنامه نویس، می تواند تمام پروژه و یا فقط قسمتی از آن را به صورت کار از راه دور و در منزل خود انجام داده و به صورت آنلاین آن را تحویل دهد. به این افراد فریلنسر می گویند. برای همین  هم اکنون  سایتهای زیادی در سراسر جهان به وجود آمده که در آن، کارفرمایان پروژه های خود را برای برنامه نویسان عرضه می کنند و برنامه نویسان پس از مشاهده پروژه، اقدام به پیشنهاد قیمت و زمان می نمایند. به این ترتیب تعداد زیادی برنامه نویس از سراسر جهان (به خصوص در کشورهای با درآمد کم مثل هند و پاکستان واندونزی و غیره )، بدون آنکه از شهر و کشور خود خارج شوند می توانند در این مناقصات شرکت کرده و پروژه های خود را در سایر کشورها انجام دهند و حقوق خود را به دلار دریافت نمایند. این مسئله، باعث تحول شگرفی در بازار کار این کشورها شده است.
در کشور مانیز با توجه به پیشرفت زیادی که در زمینه برنامه نویسی و علوم کامپیوتر انجام شده، این علم می تواند در آینده نزدیک مشاغل فراوانی را ایجاد کرده و ضمن جذب مقادیر زیادی ارز به کشور، از خروج جوانان که سرمایه اصلی کشور ما هستند به خارج از کشور، جلوگیری نماید.

No comments:

Post a Comment