Saturday 2 November 2019

بازی های رایانه ای برای کودکان

بازی های رایانه ای برای کودکان مفید است یا مضر ؟ بهترین بازیهای رایانه ای برای کودکان چه بازی هایی می باشد ؟ بدترین بازی های رایانه ای برای کودکان کدام بازی ها است ؟ چگونه می توانیم بازی های رایانه ای برای کودکان انتخاب کنیم که به آنان صدمه و آسیب نزند ؟ این ها همه از جمله صدها سوالاتی می باشد که ممکن است والدین در خصوص انتخاب بازی رایانه ای مناسب برای کودکان خود داشته باشند. در این مقاله از سایت ابرکودک سعی خواهیم کرد که به بررسی بازی های رایانه ای برای کودکان بپردازیم.
تعدادی بازی مضر معرفی میکنیم و چند مورد هم بازی مفید معرفی میکنیم. لازم به ذکر است اینجا صرفا چند مورد از بازی ها معرفی می شود که می توانید برای آگاهی بیشتر و اطلاعات کاملتر هر بازی را گوگل کنید و درمورد آنان اطلاعات بیشتری بدست بیاورید. لازم به ذکر است همه این بازی های نیز نسخه موبایل دارند که می توانید رو آن نیز ندیریت داشته باشید. با ابرکودک تا انتهای مطلب همراه باشید.

بازی های رایانه ای برای کودکان

طبق بررسی های انجام شده در خصوص نوع بازی های کامپیوتری برای کودکان این نتیجه حاصل شده است که اکثر بازی های رایانه ای برای کودکان از نوع اکشن یا خشن می باشد. از طرف دیگر در میان بازی های رایانه ای خشن از بین هر ۵ بازی که برای سنین +۶ یعنی کودکان ۶ سال و بالاتر تشخیص داده شده است در ۳ بازی به ازای کشتن یا صدمه زدن به کاراکترهای رایانه ای دشمنان امتیاز داده می شود.
از طرف دیگر اعتیاد به بازیهای رایانه ای برای کودکان یکی از خطرناکترین تاثیرات منفی بازی های رایانه ای می باشد که بیش از هر چیز کودکان و نوجوانان را تهدید می کند.

بازی های رایانه ای برای کودکان چه نقشی ایفا می کند

شاید بتوان گفت که بازیهای رایانه ای تقریبا در همه شئونات زندگی راه یافته اسست یعنی برای همه قسمت های زندگی بازی های رایانه ای ساخته شده است . بازی های رایانه ای برای کودکان نیز در تمام عرصه هایی که یک کودک می تواند برای زندگی انتخاب کند راه یافته است. این اختراع نیز مانند سایر اختراعات و کشفیات بشر دولبه می باشد یعنی هم دارای مزیت و فایده می باشد و هم اثرات منفی و ضررهای فراروانی دارد. روی صحیح آن به رشد و پیشرفت کودکان و انسان کمک می کند و روی منفی بازیهای رایانه ای برای کودکان نیز اثرات منفی بسیار دارد که بیشتر در مواردی غیر از علو و دانش و شغل به کار می رود.

مزایا و معایب بازی های رایانه ای برای کودکان را بگویید

اما کودکان از مزایا و معایب بازی های رایانه ای اطلاعی ندارند. بلکه چیزی که اغلب کودکان را به خود علاقمند می کند جذابیت بازیهای رایانه ای برای کودکان می باشد. بازی های رایانه ای به فاصله زمانی بسیار کوتاهی حتی در ایران و بازار رایانه ای ایران رواج یافت و به نوعی اسباب بازی های سمعی و بصری را به زیر سلطه خود درآورد و به نوعی آن ها را به تمسخر گرفت.

جذابیت و قیمت مناسب عامل رشد و فراگیرشدن بازی های رایانه ای برای کودکان

همه این جذابیت ها برای رشد بازی های رایانه ای برای کودکان یک طرف و قیمت مناسب و دسترسی آسان آن نیز طرف دیگر می باشد. کودکان و نوجوانان به راحتی می توانند بازی های رایانه ای را تهیه کنند. قیمت پایین و بعضا رایگان بازی های رایانه ای در مقایسه با قیمت زیاد اسباب بازی های فیزیکی که سال به سال هم در حال افزایش می باشد حتی والدین را نیز قانع می نماید که به کودکان خود اجازه انجام بازی های رایانه ای را بدهند.
از جذابیت های دیگر بازی های رایانه ای برای کودکان در قیاس با اسباب بازی های فیزیکی که تقریبا فاقد هیجان می باشند هیجان زیاد و لحظه ای این یازی ها است.جاذبه بازی های رایانه ای باعث شده است که روح و جسم کودکان را مطیع خود بسازد و برای آنان دنیایی تخیلی رقم بزند که قهرمان آن دنیای تخیلی کودکی باشد که در حال انجام بازی می باشد. در واقع کودک را قهرمان بازی نمایش می دهند.
  

مزایای بازی های رایانه ای برای کودکان

۱ـ هماهنگی بین چشم و دست کودکان و رشدوپرورش عضلات ظریف کودک
۲ـ کمک به کودکان برای تمرین و پرورش مهارت ها
۳ـ یادگیری را آسان و توجه بچه ها را جلب می کند.
۴ـ مفاهیم و مبانی ریاضیات را با کمک شکل های کودکانه آموزش می دهد.
۵ ـ بازی های رایانه ای برای کودکان محدودیت ندارد یعنی هرچندبار که بخواهند میتوانند بازی کنند.
۶ـ نقاشی کردن با بازیهای رایانه ای برای کودکان بدون کثیف کردن لباس ها و اطراف
۸ ـ لذت بخش بودن بازیهای رایانه ای برای کودکان زیرا بچه ها را وارد دنیایی میکنند که خودشان کنترل میکنند.

اما گفتیم که بازی های رایانه ای مانند یک تیغ دولبه می باشند که علاوه بر مزیت های فراوان معایب و اثرات منفی بسیاری بخصوص برای کودکان دارد. نکته اصلی اینجاست که لبه منفی این تیغ بسیار برنده تر از لبه مثبت آن می باشد. در ادامه معایب بازی های رایانه ای ذکر خواهد شد :
  

الف) معایب و آسیب های جسمانی بازی های رایانه ای برای کودکان

انجام بازیهای رایانه ای برای کودک نیازمند ساعت های خیره شدن ونشستن پای کامپیوتر می باشد. این امر به شدت چشمان فرد را تحت تاثیر قرار می دهد و ذهن کودک را درگیر خواهد کرد. البته راهکارهایی برای جلوگیری از ضعف بینایی حتی با نشستن مداوم پشت کامپیوتر وجود دارد که بیشتر برای بزرگسالان کارآمد می باشد. اما به هر حال این قضیه می تواند منجر به وارد شدن فشار به عضلات جسمی و تحت تاثیر قرار گرفتن چشمان کودکان شود. زیرا وضعیت کودکان هنگام انجام بازی های رایانه ای ثابت است.
از دیگر عوارض منفی جسمی بازی های رایانه ای احساس سوزش و سفت شدن گردن، کتف ها و مچ دست به علت کار طولانی مدت با رایانه است. پوست به خصوص پوست صورت در معرض مداوم اشعه های منتشره از صفحه رایانه می شود. ایجاد تهوع و سرگیجه از دیگر عوارض بازیهای رایانه ای برای کودک و نوجوانان است.

1 comment:

  1. متاسفانه با فرگیر شدن گوش های همراه دیگه بچه های به بازی های که به تحرک نیاز داره علاقه مند نیستد و اکثرا به بازی های کامپیوتری و آنلایت علاقه نشون میدند

    ReplyDelete