Sunday, 26 November 2017

راه اندازی یک کسب و کار اینترنتی در خانه

شاید شما با خود به این موضوع فکر کرده‌اید آیا می‌شود همین گونه که در منزل نشسته‌اید کسب درآمد داشته باشید آن‌ هم در حدی که بشود با آن امرار معاش کرد؟ اگر این سوال چند سال پیش مطرح می‌شد با هجمه‌هایی همراه می‌شد اما امروزه به لطف اینترنت پرسرعت و افزایش کیفیت وسایل ارتباطی دور از تصور نیست.
در ادامه مقاله در مورد چگونگی کسب درآمد از اینترنت مطالبی را خواهیم گفت که خواندش خالی از لطف نیست.

آموزش کسب و کار اینترنتی

در ادامه فرایندی را برای شروع کسب و کار اینترنتی ارائه می‌دهیم که مختص گروه خاصی نیست و تفاوتی ندارد به چه شغلی مشغول هستید یا چه مهارت‌هایی دارید. اگر دلتان می‌خواهد در خانه کار کنید و درآمد به دست آورید پس با همراه باشید.

فرآیند کسب و کارهای اینترنتی

نکته اول در مورد فرایند کسب و کار و کسب درآمد در خانه توجه به این موضوع است که در چه زمنیه‌ای قصد دارید فعالیت کنید. در قدم اول باید حوزه کاری خود را انتخاب کنید و پیشنهاد می‌کنم تنها یک حوزه کاری را انتخاب کنید و از شاخه‌ای به شاخه دیگر نپرید. افرادی که قصد شروع کسب و کار اینترنی را دارد همیشه این مشکل را دارند که حوزه کاری که باید در آن فعالیت کنند دقیقا مشخص نیست، یعنی دقیقا نمی‌دانند در چه چیزی در وبسایت یا کانال تلگرام خودشان درج بکنند.
در این نکته یک اشتباهی نهفته است که می‌تواند شروع فعالیت شما را در همان ابتدای راه مختل کند. همانطور که گفته شد برای این کار ابتدا بایک یک شاخه فقط یک شاخه منحصر به فرد را انتخاب کرد و تنها در آن شاخه فعالیت کنید. یا اگر می‌خواهید در شاخه‌های دیگر آن حوزه فعالیت کنید بهتر است یک گروه تشکیل دهید و چندین شاخه از آن حوزه‌ی کاری را گسترش دهید اما اگر تنها هستید و به کسب و کار در منزل مخصوصاً خانم‌ها که به کار در منزل بانوان فکر می‌کنید، لطفاً از شاخه‌ای به شاخه‌ی دیگر نپرید.

حوزه انتخابی را با علایقتان بسنجید

در انتخاب حوزه کاری به این نکته توجه داشته باشید که آیا حوزه انتخابی قدرت این را دارد که بعد از چند ماه فعالیت بتواند کاربر خوبی جذب کند یا باید بتوان در این حوزه محصولی در آن به فروش برود؟ اگر در انتخاب حوزه کاری خود به حد کافی به این موضوع فکر کرده‌اید و با کلی دلیل و برهان خود را قانع کرده‌اید، باید ببینید که آیا به حوزه‌ای که انتخاب کرده‌اید علاقه دارید یا صرفا بحث مادی آن دلیل این انتخاب است.
توجه داشته باشید که علاقه به حوزه کاری که تازه شروع کرده‌اید بسیار مهم است چون تنها چیزی که باعث ایجاد انگیزه در پروسه زمان‌بر گسترش ایده و کسب و کارتان می‌شود، علاقه شما به آن حوزه می‌باشد.

بستر رسانه‌ای همانند کانال تلگرام فراهم کنید

اگر حوزه کاری خود را با بررسی‌های لازم انتخاب کرده‌اید و به آن علاقه دارد، نکته دوم در مورد کسب و کار اینترنتی این است بلافاصله کار خود را شروع کنید و وب‌سایت یا کانال تلگرامی خود را افتتاح کنید. برای شروع و ساخت یک وبسایت می‌توانید از سیستم‌های مدیریت محتوا استفاده کنید و یا اگر قصد دارید در شبکه‌های مجازی و کانال‌های تلگرامی فعالیت کنید سریعاً کانال خود را در عرض ۵ ثانیه بسازید. در کانال‌های تلگرامی می‌شود با افزایش ممبر تلگرام به درآمدهای خوبی در حوزه کسب و کار از اینترنت دست یافت.
نکته‌ای که در مدیریت کانال‌های تلگرام حائز اهمیت می‌باشد آن هم افزایش مخاطب و اعضای کانال می‌باشد چون رسانه‌ای که مخاطب نداشته باشد اصلاً رسانه محصوب نمی‌شود! اما دقت داشته باشید که در انواع روش‌های افزایش اعضای کانال، بهترین پیشنهاد و مناسب‌ترین روش، افزایش ممبر واقعی می‌باشد و پر کردن کانال از ممبرهای فیک هیچ زمان هیچ سودی برای شما نخواهد داشت.

محتوای ناب و جذاب ارائه دهید

اگر بستر حوزه کاری خود را فراهم کردید نوبت آن است که از همان روز اول در آن به صورت مرتب و با کیفیت فعالیت کنید. این قضیه نکته سوم در شروع کسب و کار اینترنتی است.
این موضوع یعنی ایجاد محتوا را اصلا به تاخیر نیندازید و محتوایی با کیفیت و منحصر به فرد تولید کرده و به معرفی کسب و کار خود بپردازید.اگر این کار را به درستی انجام دهید شک نکنید موفق خواهید شد. شما کار خود را دست و به نحوه احسنت انجام دهید شک نکنید خریدار خواهید داشت. این موضوع رمز موفقیت شما در کسب درآمد از طریق اینترنت می‌باشد.

شبکه‌های اجتماعی را جدی بگیرید

نکته دیگر و نسبتا مهم دیگر در مورد شروع کسب و کار اینترنتی، جدی گرفتن شبکه‌های اجتماعی و وبسایت‌های رقیب و مشابه در حوزه کسب و کار خود است.
دوستان این مسئله بسیار مهم است. شما محتوایی تولید کرده‌اید که باید کاربران هدف خود را به سمت محتوای خود سوق دهید و به همین منظور یک روش ارزان آن این است که ه در شبکه‌های اجتماعی و سایت‌های مشابه دنبال کاربران هدف خود بگردید و با معرفی کردن کسب و کار خودتان در شبکه‌های اجتماعی، این کاربران را جذب کنید.

زود نا امید نشوید

نکته آخر و شاید به نظر بنده مهم‌ترین نکته در زمینه شروع کسب و کار اینترنتی این است که دلسرد و نا امید نشوید. شما کاری را شروع کرده‌اید که ممکن است در مدت کم جواب نگیرید پس باید از ابتدای شروع کسب و کار این باور را در خودتان به وجود بیاورید. این ذهنیت در موفقیت کسب و کار شما بسیار مهم است. در همین ابتدای یک برنامه یک الی دو ساله طرح کنید و طبق همان برنامه پیش بروید و فعالیت خود را ترک نکنید.
توجه داشته باشید این گونه کارها به دلیل عدم نیاز به سرمایه آنچنانی، توانایی کسب درآمد با سرمایه کمرا دارا می‌باشند به همین دلیل این انتظار را داشته باشید که رقبای بسیاری خواهید داشت اما شما کار خود را بکنید.
امیدوارم این مقاله برای کابرانی که قصد انجام فعالیت‌های خانگی دارند مفید واقع شود و سپاس بابت همراهی‌تان. همچنین برای بانوان و خانم‌ها پیشنهاد می‌کنیم برای دسترسی روزانه به مطالب جدید، باکیفیت و مفید در حوزه سبک زندگی بانوان و دختران، به وبسایت مجله صورتی‌ها به نشانی زیر مراجعه فرمایند. سپاس…

Tuesday, 21 November 2017

۷ نكته براي توليد محتواي شبكه‌هاي اجتماعي‌

شبكه‌هاي اجتماعي يكي از بزرگترين دارايي‌ها و ابزارهايي است كه در اختيار برندها قرار گرفته است. شما به عنوان كارآفرين يا مالك كسب‌وكار بايد اين شبكه‌ها را در بالاترين اولويت خود قرار دهيد. همه از مزاياي اين شبكه‌ها باخبريم؛ از تبليغ محصولات گرفته تا ايجاد هويت برند و برقراري ارتباط با مخاطبان. اما در اين مقاله نمي‌خواهيم در مورد مزاياي اين شبكه‌ها صحبت كنيم، بلكه روش‌هايي را به شما ياد مي‌دهيم كه بتوانيد مخاطبان بيشتري به دست آوريد.
نگران نباشيد. نيازي نيست كه هزاران دلار به آژانس‌هاي پرزرق‌وبرق تبليغاتي بپردازيد. اما از طرفي هم با آپلود كردن تعدادي عكس از محصولات‌تان در اينستاگرام به جايي نمي‌رسيد.
در عوض بايد با تدبير عمل كنيد. به مخاطبان خود گوش دهيد، چند حقه ساده اما سريع در مورد عكاسي ياد بگيريد (بله، مي‌توانيد با گوشي هوشمندتان هم عكس بگيريد) و در نهايت، هويتي خاص براي برندتان ايجاد و مخاطبان زيادي را به دست آوريد.
 
به منظور اينكه به شما كمك كنيم به اين موارد دست پيدا كنيد، از كندال كالي، عكاس، ويرايشگر و تصويرپرداز و همچنين مايكل ليون، عكاس، مدير توليد محتوا و تصويرپرداز شبكه‌هاي اجتماعي دعوت كرده‌ايم تا نكاتي را براي شما بازگو كنند.
ليون مي‌گويد: «بايد صادقانه رفتار كنيد،‌ داستان خوبي براي تعريف كردن داشته باشيد و رفتارتان انساني باشد، نه مانند يك ماشين. برندهايي كه بهترين عملكرد را دارند، داستان‌سرايان خوبي بوده‌اند».
در ادامه به  هفت نكته‌اي اشاره مي‌كنيم كه براي توليد محتوا و برندساري در شبكه‌هاي اجتماعي به آن‌ها نياز خواهيد داشت.
 

۱.تداوم، كليد كار است

ليون: «مهم‌ترين توصيه‌اي كه براي‌تان دارم اين است كه در شيوه عكاسي، ارسال عكس‌ها و نوشتن زيرنويس‌هاي مناسب به شكلي مداوم عمل كنيد. برترين برندها در شبكه‌هاي اجتماعي آن‌هايي هستند كه در كارشان تداوم دارند و تصويري هميشگي از خود به مشتريانشان نشان داده‌اند».
 

۲. به مخاطبان خود تكيه كنيد

ليون: «به مشتريانتان اجازه دهيد بزرگترين معرف‌هاي شما باشند. به عنوان مثال فرض كنيم كه شما به كار فروش تي‌شرت مي‌پردازيد و افراد زيادي در شبكه‌هاي اجتماعي با تي‌شرت‌هاي شما بر تنشان عكس مي‌گيرند و شما را نيز تگ مي‌كنند. اجازه دهيد مردم معرف شما باشند. اما همچنين شما نيز عكس آن‌ها را در پيجتان منتشر و از خريدشان قدرداني كنيد».
 
كالي: «گاهي بايد براي انتشار عكس مخاطبان از آن‌ها اجازه بگيريد. اين مسئله‌اي برد- برد است و بيشتر مشتريان از اين كار شما خوشحال نيز مي‌شوند. اما به هر حال بهتر است مشتريانتان را بشناسيد و در صورت نياز ازشان اجازه بگيريد».
 

۳. سعي كنيد از نور طبيعي روز استفاده كنيد

كالي: «چون عاشق اين هستم كه در بيشتر عكس‌هايم از نور طبيعي استفاده كنم، چون به نظرم خيلي بهتر از نورهاي مصنوعي هستند. البته مگر اينكه بتوانيد از عهده پرداخت هزينه استوديوي عكاسي با دستگاه‌هاي نورپردازي حرفه‌ايشان برآييد. اما نور طبيعي تقريبا براي هر كسي قابل دسترس و استفاده است».
 

۴. بهترين راه استفاده از گوشي‌هاي هوشمند

اگر بدانيد كه در گوشي‌هايي با سيستم عامل اندرويد يا ios چطور بايد گزينه‌هاي مربوط به تنظيم نور عكس را تنظيم كنيد، مي‌توانيد محتوايي خارق‌العاده براي كسب‌وكار كوچكتان خلق كنيد. من به وسيله گوشي آيفون و چند برنامه ويرايشگر تصوير،‌ طوري عكس‌ها را ويرايش مي‌كنم كه انگار با دوربين حرفه‌اي گرفته شده‌اند. فكر مي‌كنم كه من ۹۹ درصد عكس‌هايم را با گوشي مي‌گيرم. ضمنا وقتي مي‌خواهيد عكس‌ها را در شبكه‌هاي اجتماعي به اشتراك بگذاريد، نياز به عكسي با تراكم پيكسلي خيلي بالا نداريد؛ چرا كه مخاطبانتان آن عكس‌ها را در صفحات نسبتا كوچك موبايل‌هايشان خواهند ديد.
كالي: «خريد دوربين‌هاي حرفه‌اي لزوما از شما عكاس نمي‌سازد. داشتن دوربين عكاسي و عكاس بودن مترادف نيستند. البته ابزار اهميت دارد،‌ اما بايد بدانيد كه چطور بايد از آن ابزار استفاده كنيد». پيشنهاد ويژه : استاد بازاريابي در اينستاگرام شويد
 

۵. الهام بگيريد

كالي: «كمي از وقت خود را به مشاهده و بررسي محتواهاي موجود اختصاص دهيد. خيلي از عكس‌هاي نوآورانه‌اي كه مي‌بينيد، الهام گرفته از چندين عكس يا مفهوم هستند. مجموعه‌اي از عكس‌ها و تصاوير گرافيكي محبوبتان درست كنيد. اگر قبل از ويرايش كردن عكس‌هايتان بدانيد كه چه مي‌خواهيد، كارتان خيلي سريع‌تر پيش خواهد رفت».
 

۶. عكس‌هاي زيادي بگيريد و پاكشان نكنيد

ليون: «وقتي مي‌خواهيد از يك محصول عكس بگيريد، سعي كنيد از چهار يا پنج زاويه مختلف عكاسي كنيد. هر كدام از اين عكس‌ها نمايانگر بخشي از محصول هستند و مي‌توانيد در شبكه‌هاي اجتماعي مختلف از آن‌ها استفاده كنيد. به عنوان مثال عكس‌هاي مربعي گزينه خوبي  براي اينستاگرام هستند. تنوع داشته باشيد و از تعداد عكس‌هايتان نترسيد».
 

۷. در مورد مسائل اجتماعي آگاهي داشته باشيد

كالي: «بسيار مهم است كه از اتفاقاتي كه در دنيا مي‌افتند، باخبر باشيد. زماني كه فاجعه‌اي در جايي نزديك به شما رخ داده است، اصلا درست نيست كه به ارسال عكس محصولات‌تان بپردازيد. حواستان را جمع كنيد و انسان خوبي باشيد».
منبع: مدير سبز

Monday, 20 November 2017

چگونه صاحب یک کسب و کار موفق باشیم؟!

بررسی‌های متعدد در حوزه کسب و کارهای نوپا نشان می‌دهد که معمولا دلایل مشترکی برای شکست و موفقیت این نوع از کسب و کارها وجود دارد. در این مطلب قصد داریم به بررسی دلایل موفقیت و شکست استارتاپ‌ها بپردازیم.

علت عدم موفقیت برخی شرکت‌ها در چیست؟

طبق مقاله‌ای که در FastCompany با عنوان “چرا اکثر شرکت‌های سرمایه‌گذاری با شکست روبرو می‌شوند” چاپ شده، ۷۵ درصد از شرکت‌های سرمایه‌گذاری شکست را تجربه می‌کنند. این آمار بر اساس مطالعه صورت گرفته توسط Shikhar Ghosh در مدرسه کسب و کار هاروارد گزارش شده است. در این مطالعه، با در نظر گرفتن تمام شرکت‌های فعال در ایالات متحده، نرخ شکست استارتاپ‌های فعال در حوزه صنعت پس از ۵ سال، ۵۰ درصد و همین نرخ پس از ۱۰ سال ۷۰ درصد گزارش شده است. در این پژوهش همچنین از مدیران این شرکت‌ها در مورد علت مواجهه با شکست نیز سوال شده است که نتایج حاصل نشان از ۴ دلیل اصلی برای این امر دارد. دلایل فرعی دیگری نیز وجود دارند که هر کدام را می‌توان در زیر یکی از این ۴ دلیل عمده قرار داد. به طور کلی دلایل اصلی شکست کارآفرینان در این گونه شرکت‌ها را می‌توان نتیجه عوامل زیر دانست:
۱. عدم تمرکز
۲. نداشتن انگیزه، تعهد و علاقه کافی
۳. داشتن غرور بیش از حد که موجب عدم مشورت با دیگران می‌شود
۴. مشورت گرفتن از افراد ناکارآمد
۵. عدم بهره‌گیری از یک مشاور و راهنمای خوب
۶. نداشتن دانش لازم در حوزه کسب و کار اینترنتی
۷. انتظار کسب سود زیاد در حداقل زمان
تمامی این موارد با تصمیم‌گیری کارآفرین و دانش عمومی وی در حوزه کسب و کار ارتباط مستقیمی دارد.
پژوهش دیگری که توسط CB Insight صورت گرفته، با بررسی ۱۰۱ کسب و کاری که با شکست روبرو شده‌اند، ۲۰ دلیل اصلی عدم موفقیت این استارتاپ‌ها را معرفی کرده است. بررسی این لیست می‌تواند برای مدیران و صاحبان این نوع کسب و کارها بسیار ارزشمند و آموزنده باشد. در اینجا به ۹ مورد از مهمترین موارد ذکر شده در این لیست اشاره می‌کنیم:
۱. عدم توجه به نیاز بازار
۲. عدم داشتن سرمایه کافی
۳. عدم بهره‌گیری از تیم کاری مناسب
۴. نگاه بیش از حد به رقابت با دیگران
۵. عدم قیمت‌گذاری مناسب محصولات
۶. ارایه محصول بی‌کیفیت
۷. عدم داشتن مدل در کسب و کار آنلاین
۹. نادیده گرفتن مشتریان
توجه داشته باشید که تمام موارد ذکر شده مسائل مرتبط با کسب و کار و تیم کاری بوده، اگرچه یک مورد نیز در ارتباط با محصول عنوان شد. همواره مسائلی از این قبیل به قدرت رهبری و مدیریت صاحب کسب‌ و کار برای تشکیل تیمی قدرتمند و ساخت مدل کاری مناسب گره خورده است. توجه داشته باشید که اگرچه علت نهایی شکست، پایان یافتن منابع مالی است، اما همواره فاکتورهای دیگری منجر به آن می‌شوند.

علت پیروزی برخی از کسب و کارهای نوپا چیست؟

پس از بررسی علل شکست متعدد کسب و کارهای نوپا، در این قسمت به دلایل موفقیت برخی از این کسب و کارها می‌پردازیم. بهترین پژوهش در رابطه با این موضوع، گزارشی است که توسط Stratup Genome منتشر شده است. در این مطالعه که ۶۵۰ کسب و کار اینترنتی مورد بررسی قرار گرفته، ۱۴ شاخص موفقیت معرفی شده است. در اینجا به برخی از مهمترین دلایل عنوان شده در این گزارش اشاره می‌کنیم:
۱. اجرای اصول استارتاپ ناب
۲. تعهد به ماندن در مسیر کاری اتخاذ شده
۳. تمایل به تطبیق‌پذیری با شرایط متفاوت
۴. صبر و پشتکار در مواجهه با عدم برآورده شدن انتظارات
۵. علاقمند به مشاهده، گوش دادن و یادگیری
۶. مدیریت با بهره‌گیری از دانش کافی در حوزه کسب و کار

آیا عوامل پیروزی را می‌توان نقطه مقابل علل شکست دانست؟

به طور کلی فاکتورهای متعددی برای موفقیت در یک استارتاپ نیاز است اما این عوامل لزوما موفقیت را تضمین نمی‌کنند. با نگاهی به فاکتورهای شکست و موفقیت، اهمیت متعهد بودن به برنامه طرح ریزی شده، عامل کلیدی موفقیت است. بنابراین داشتن طرح و برنامه از پایه‌های اصلی موفقیت در استارتاپ‌ها خواهد بود. اما این به معنی عدم انعطاف پذیری و منعطف بودن در شرایط مختلف نیست. به همین دلیل اکثر شرکت‌های موفق، یک یا دو چرخش برای کسب و کار خود در نظر می‌گیرند. یک چرخش درست به معنای تغییر و بازبینی در روند کسب و کار است به گونه‌ای که در استراتژی بازاریابی نتیجه‌ خوبی به همراه داشته باشد. این چرخش می‌تواند در امتداد محور محصول یا بازار باشد، اما باید تغییرات کافی برای تطبیق پذیری با نیازها و استراتژی مورد نظر را نیز شامل شود.
داشتن علاقه و انگیزه نیز از دیگر فاکتورهای اصلی موفقیت هستند. همه افراد از جمله کارآفرینان، مدیران کسب و کار، مشاوران، سرمایه‌گذاران و تحلیلگران در رابطه با نقش مثبت علاقه در موفقیت کسب و کار اتفاق نظر دارند. استیو جابز همواره درباره این عامل کلیدی صحبت می‌کرد. افراد موفق همواره نسبت به کاری که می‌کنند ایمان دارند. یک کارآفرین موفق همواره قدرت اثرگذاری بر جهان را در خود می‌بیند و سعی دارد تا روحیه رقابت با دیگران را در خود پرورش دهد. این افراد همواره برای موفقیت برنامه‌ریزی می‌کنند و از شکست بیزار هستند. البته این روحیه می‌تواند در افراد مختلف به انواع متفاوتی وجود داشته باشد، اما هرگز یک کارآفرین موفق را بدون بهره‌مندی از روحیه رقابت و عدم تمایل به پیروزی نخواهید دید.
در این بین نقش یک فرد راهنما نیز بسیار موثر است و نقش کلیدی دز موفقیت شرکت خواهد داشت. میل به علاقه و یادگیری در شما نمی‌تواند دلیل خوبی برای عدم بهره‌گیری از تجربیات و دستاوردهای یک راهنما باشد. با این حال نیازی به اجرای تمام صحبت‌های وی وجود ندارد، اما شما با انتخاب یک فرد باتجربه و خبره یک گام اساسی برای رسیدن به موفقیت در کسب و کارتان برداشته‌اید.
به طور کلی استارتاپ‌هایی موفق خواهند بود که برپایه اصول و قواعد منطبق بر کسب و کار بنا نهاده شده باشند. مطالعات گسترده نشان می‌دهد که مدیریت و پیشبرد یک کسب و کار نوپا نیاز به دانش عمومی و دانش تخصصی در حوزه کسب و کار مربوطه دارد. علاوه بر این‌ برای رسیدن به موفقیت نیاز به برنامه‌ریزی، پشتکار، علاقه و همچنین بهره‌گیری از یک تیم کاری متخصص وجود دارد. بهترین راه برای دستیابی به این موارد، پیروی از یک فرایند سیستماتیک و مدون برای رسیدن به نتایج مطلوبی است که در مرحله برنامه‌ریزی ترسیم شده‌اتد.

Friday, 17 November 2017

ایده‌های پولساز برای کسب‌ و کار اینترنتی

1_واسطه آنلاین
یکی از روش‌های بسیار خوب برای کسب درآمد این است که واسطه شوید. واسطه لزوماً کسی است که به ازای فروش محصولات برای یک شرکت دیگر، حق العمل (کمیسیون) دریافت می‌کند. در این حالت شما نیازی ندارید محصولی تولید کنید کافیست با آموزش روش‌های بازاریابی اینترنتی به خصوص ایمیل مارکتینگ محصولات و یا خدمات دیگران را بفروش برسانید و در قبال اتصال خریدار به فروشنده درصدی را به‌عنوان حق واسطه دریافت کنید. این روش یکی از پرسودترین روش‌های ایده‌های پولساز برای کسب‌ و کار اینترنتی است.

 ۲- برندسازی برای محصول خودتان
 از طراحی و تولید تا شروع تبلیغ و حفظ رشد کسب و کار در کنار شما می‌مانیم. برندسازی یکی از ایده‌های پولساز برای کسب‌ و کار اینترنتی است که به راحتی جواب می‌دهد. اگر استعداد خلق تصاویر منحصربه‌فرد دارید، نیازی نیست به خاطر ابتکارتان جنجال به پا کنید. اگر می‌توانید به سادگی می‌توان حاصل دستتان را بر یک محصول چاپ کرد، پس می‌توانید پول‌سازی کنید. کافیست صنایع دستی زیبا، نقاشی‌های زیبا، طرح‌های زیبا و خلاقانه خود را در قالب و فرمت‌های مختلف تابلو نقاشی، هدایای زیبا، کارهای چاپی زیبا و هزاران روش دیگر ارائه دهید و در سایت خودتان یا مارکت‌های آنلاین دیگر عرضه نمایید. طرح‌های منحصربه‌فرد برای تقویم، تی‌شرت، کیف، کلاه، کارت‌های خوش‌آمدگویی، برگزاری تولدهای متفاوت و زیبا و بسیاری از کارهای مختلف مواردی هستند که شما می‌توانید آن‌ها را به یک کسب‌وکار اینترنتی با درآمد میلیونی تبدیل کنید.

 ۳- ساخت برنامه‌های کاربردی
از آنجایی که تلفن‌های هوشمند همه‌جا هستند، تقاضا برای برنامه‌های کاربردی جدی و خلاقانه بیش از پیش به محبوبیت رسیده است. افراد هر روز در بازارها و مارکت‌های مختلف اندروید و یا آیفون به دنبال اینگونه برنامه‌های کاربردی هستند. کافیست با استفاده از ابزارهایی بسیار ساده و بدون کدنویسی برنامه‌های کاربردی مختلف تولید کنید و یا یک گام فراتر رفته برنامه‌نویسی برای این دستگاه‌های هوشمند را با دیدن چند محصول آنلاین یاد بگیرید و برای موبایل‌های هوشمند برنامه‌های کاربردی خلاقانه طراحی کنید و در سایت خودتان و مارکت‌های موجود به فروش بگذارید. این روش نیز یک منبع بسیار خوب با درآمد چند میلیونی است. بد نیست بدانید خیلی از اپلیکیشن‌های مطرح با فروش با بدون کدنویسی و فقط با چند ابزار ساده تولید شده‌اند.
۴- ایجاد فروشگاه تجارت الکترونیک
داشتن یک فروشگاه آنلاین از آن ایده‌های کسب‌وکار اینترنتی بی‌نظیر است. اما بدون وجود مارکت‌هایی چون Woocommerce و سایرین هیچ‌گاه یک فروشگاه اینترنتی که مال خودتان باشد با چنین سرمایه اندکی نمی‌توانست از این راحت‌تر باشد. کافیست یک سایت تهیه کنید، وردپرس و افزونه فروشگاهی ووکامرس را نصب کنید و یک قالب زیبا و مناسب برای خود انتخاب نمایید کار تمام است فروشگاه آنلاین شما آماده است. با استفاده از دروازه‌های پرداخت و روش‌های توزیع مستقیم بدون واسطه و انبارگردانی دیگر لازم نیست درباره مواردی چون تحویل یا انبارکردن کالاها نگرانی به دلتان راه دهید.

 ۵- مشاوره رسانه‌های اجتماعی
شرکت‌های بزرگ به آسانی می‌توانند یک کارمند تمام وقت یا نیمه وقت یا نیروی مشابهی را استخدام کنند تا مدیریت حساب‌های کاربری توئیتر، فیسبوک، تلگرام و اینستاگرامشان را به پیش ببرد، ولی کسب‌وکارهای کوچک‌تر اغلب مجبور هستند خودشان مدیریت رسانه‌های اجتماعی را به دست بگیرند. ولی، از آنجایی که بسیاری مسئولیت‌های دیگر هم دارند به خوبی نمی‌توانند در این کار قوی عمل کنند. شما می‌توانید با فراگیری روش‌های بازاریابی در رسانه‌های اجتماعی و افزایش دامنه افرادی که می‌شناسید به راحتی تبدیل به یک مشاور رسانه‌های اجتماعی شوید و به‌عنوان مشاوری برای رسانه‌های اجتماعی، می‌توانید به طور موثری کسب‌وکارهای مختلف را در مسیر درست و با توجه به تدابیر ایده‌آل، به کار گرفتن برنامه‌ها و ارسال محتوا با عنایت به مخاطبان هدفتان، هدایت کنید. بنابراین با رشد کسب‌ وکارشان، شما نیز رشد خواهید کرد و یک کسب‌وکار بسیار سودمند و چند میلیونی را برای خود راه‌اندازی خواهید کرد.

 ۶- متخصص تولید محتوا
یکی از ایده‌های پولساز برای کسب و کار اینترنتی بسیار خوب که با هزینه بسیار کم می‌توانید راه‌اندازی کنید کسب‌وکار تولید محتواست. اگر به نوشتن علاقه دارید و درباره موضوعات خاص مشتاق هستید، با ایجاد سایت خودتان، سبک و سیاقتان را به سمع و نظر پولدارها برسانید. شما با تولید محتوا می‌توانید محصولات دیگران را بفروشید و نیز می‌توانید برای کسب‌وکارهای دیگر محتواهای بسیار عالی و با کیفیت تولید کنید. بسیاری از کسب‌وکارها در تولید محتوا مشکل دارند و نیاز به فردی دارند تا بتواند محتواهای خوب، جذاب و با کیفیت برای آن‌ها تولید کند. این ایده نیز می‌تواند یک کسب‌وکار اینترنتی با درآمد چند میلیونی برای شما باشد.

نویسنده : جاوید گرشاسبی

باید و نبایدها در تولید محتوا

هر نوع اطلاعاتی که به‌نوعی کاربر را درگیر می‌کند محتوا نامیده می‌شود. به لطف فرهنگ دیجیتال قرن حاضر کاربران در معرض حجم وسیعی از اطلاعات قرار دارند مضاف بر این حجم معما سازِ اطلاعات، صاحبان کسب‌وکار به دنبال جذب گروه‌های هدف هستند و محتوا یکی از عناصر کلیدی است که در جلب‌توجه کاربران و تبدیل آن‌ها به خریدار می‌تواند کارساز باشد ...
زینب محمدی استراتژیست محتوا |  هر نوع اطلاعاتی که به‌نوعی کاربر را درگیر می‌کند محتوا نامیده می‌شود. به لطف فرهنگ دیجیتال قرن حاضر کاربران در معرض حجم وسیعی از اطلاعات قرار دارند مضاف بر این حجم معما سازِ اطلاعات، صاحبان کسب‌وکار به دنبال جذب گروه‌های هدف هستند و محتوا یکی از عناصر کلیدی است که در جلب‌توجه کاربران و تبدیل آن‌ها به خریدار می‌تواند کارساز باشد. همین ضرورت زمینه‌ساز جان گرفتن مفهوم بازاریابی محتوا شد. بازاریابی محتوا درواقع راه‌های اثبات‌شده ایست که به جذب مشتری و تبدیل آن‌ها به خریدار می‌انجامد.
همانطور که اشاره شد کاربر در معرض حجم وسیعی از اطلاعات قرار دارد و برای تصمیم‌گیری بهتر نیاز دار به‌جایی متصل و متمرکز باشد و دقیقاً همین نیاز محل رقابت تولیدکنندگان محتواست و کسی برنده این رقابت است که؛ محتوایی باکیفیت و منطبق بر نیاز کاربر تولید کند. در این مقاله سعی شده است در چند مرحله به روشهایی که به تولید محتوای اصولی می‌انجامد اشاره شود. لازم به ذکر است که این مقاله چهارچوبی کلی ارائه می‌کند و دست شما برای طراحی روش خاص خودتان کاملاً باز است.
  • برنامه‌ریزی
بسیار پیش‌آمده که نویسنده محتوا را بدون برنامه خاصی در فضای مجازی منتشر می‌کند، مثلاً یک مقاله یا پست وبلاگی و سپس منتظر بازخورد مخاطب می‌مانند؛ اما مسئله اینجاست با توجه به رشد روز افزون فضای وب امکان دیده شدن محتوا مدام پایین میاید و در چنین شرایطی برای حرکت به برنامه‌ای دقیق نیاز است. یکی از لازمه‌های تولید محتوا برنامه‌ریزی است. از جمله مواردی که در این برنامه‌ریزی باید پوشش دهید می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:
  • تعیین هدف
پیش از هر چیزی مشخص کنید،  هدف شما از تولید محتوا چیست؟ این هدف می‌تواند مواردی از قبیل معرفی برند، حفظ مشتری هدایت مشتری، بازاریابی دهان‌به‌دهان یا غیره باشد.
  • تعریف پرسونا یا اوتار
هیچ چیز به‌اندازه شناخت مشتری در تولید محتوا تأثیر گذار نیست. پیش از هر چیزی باید بدانید مشتری شما کیست و چه ویژگی‌هایی دارد. در شناخت مشتری علاوه بر ویژگی‌های جمعیت شناختی سنتی نظیر سن، تحصیلات، سطح درآمد، محل زندگی و جنسیت باید ویژگی‌های روان‌شناختی و الگوی های رفتاری مخاطب را هم دخیل کنید. در واقع باید بدانید مشتری چه دغدغه‌ای دارد، از چه کانالی با شما ارتباط گرفته است، چگونه تصمیم‌گیری می‌کند و سایر ویژگی‌های روان‌شناختی دیگری که به‌نوعی در عرضه محتوا می‌تواند به شما کمک کند. درواقع با تعریف پرسونا ویژگی‌های مشترک جمعیت هدف را در یک شخصیت خیالی خلاصه می‌کنید و گویی تنها با همین شخص مواجه هستید. شناخت درست مشتری و تعریف یک پرسونای دقیق این فرصت را برای شما ایجاد می‌کند تا دقیق و به موقع عمل کنید.
  • تعریف برند
برداشت مشتری از محصول شما همان برند یا نام تجاری است. در واقع محتوای تولیدی باید چهارچوبی منظم و یکدست در ذهن مشتری ایجاد کند و ایجاد این چهار چوب بر عهده شماست. به طور مثال در تولید محتوا نوشتاری سبک نوشتاری، لحن نوشته، علامت‌گذاری، کیفیت و کمیت تصاویر استفاده‌شده و غیره همگی در ایجاد و معرفی برند شما تأثیر گذار است. پس بهتر است یک شیوه نامه دقیق تهیه کنید و در آن برای نوع محتوا تولیدی استانداردهایی تعریف کنید و این شیوه نامه را در اختیار گروه نویسندگان خود قرار دهید. سعی کنید اعمال سلیقه‌های تأثیر گذار را در این شیوه نامه محدود کنید.
  • توجه به قیف خریداران
منظور از قیف خریداران موقعیت‌های احتمالی مشتریان نسبت به شماست. به طور کلی سه موقعیت برای مشتریان احتمالی متصور است. موقعیت اول مشتریانی که تنها به دنبال محتوای آموزشی هستند.
موقعیت دوم مشتریانی که به محتوای شما اعتماد کرده‌اند و برای خدمت یا محصول مورد نظری که به دنبال آن هستند شما را به عنوان یکی از گزینه‌های احتمالی در نظر گرفته‌اند.
و در نهایت خریداران محصول یا خدمتی که ارائه می‌کنید. شما برای هر سه طیف مشتری باید محتوایی مناسب تولید کنید. در مورد مشتریانی که در جایگاه دوم و سوم قرار دارند هدف انتقال آن‌ها به مرحله بعدی قیف است و در مورد خریداران هدف حفظ آن‌ها و استفاده از آن‌ها به منظور تبلیغ خودجوش و ارگانیک محصول شماست.

  • زیرساخت‌ها
یکی از مهم‌ترین مراحل بازاریابی محتوا کیفیت زیرساخت است. منظور از زیرساخت، ظرفی است که محتوا در غالب آن ارائه می‌شود. این ظرف می‌تواند وب سایت، وبلاگ، کانال یا اپلیکیشن شما باشد. اگر مشکلی در این زیرساخت‌ها وجود داشته باشد، شما عملاً وارد رقابت محتوا نخواهید شد. شاید فکر کنید که اصل کار محتوا است، اما واقعیت این است که هرچقدر هم محتوای تولیدی منسجم باشد؛ اگر به‌درستی ارائه نشود بی فایده است. کارایی سایت روی مشتری‌ها تأثیر گذار است، طبق آمار ۴۰ و ۷۳ درصد از کاربران دسکتاپ و موبایلی، سایتی‌هایی که بارگذاری آن‌ها به ترتیب بیش از ۴ و ۲ ثانیه به طول بیانجامد ترک می‌کنند. در ادامه به دو نکته که می‌تواند در بهبود زیرساخت‌ها مؤثر باشد اشاره ‌شده است.
  • آماده‌سازی سایت
به این منظور می‌توانید اهدافی را برای بهبود عملکرد سایت تعیین کنید. یکی از این اهداف می‌تواند رساندن سرعت سایت به ۴ ثانیه برای کاربران دسکتاپ باشد. قدم بعدی که می‌تواند به شما کمک کند کنترل آمارهای مختلف سایت از قبیل متوسط زمانی که کاربرد در سایت صرف می‌کند، بونس ریت و غیره است.
  • تقویت محتوای اعتماد ساز
منظور از محتوای اعتماد ساز محتوایی است که دل کاربر را به سایت شما قرص کند. به طور مثال:
لوگوی حرفه‌ای که معرف پرستیژ کاری شما باشد.
شماره تماس و آدرس محل کار
شرایط ارائه خدمات و وضعیت حریم خصوصی
استفاده از لوگوهای اعتمادسازی نظیر نماد اعتماد الکترونیک
و استفاده از لید مگنت (lead magnet) قوی و جذاب، منظور از لید مگنت در واقع صفحات فرود (landing page) یا پاپ آپ هایی هستند که با ارائه یک پیشنهاد ویژه سعی در جلب توجه مشتری و به دست آوردن اطلاعات شخصی نظیر ایمیل یا شماره تماس فرد دارند. این پیشنهادها می‌تواند پیشنهاد عضویت در خبرنامه، دانلود مقالات یا استفاده از خدمات مختلف سایت باشد. طبق مطالعات صورت گرفته دامنه تمرکزی (مدت زمانی که فرد می‌تواند روی موضوع خاصی تمرکز کند.) افراد طی سالهای ۲۰۰۰-۲۰۱۵ از ۱۲.۵ ثانیه به ۸.۵ ثانیه کاهش‌یافته است؛ با این اوصاف نیاز است برای جلب توجه مخاطب شوکی به او وارد کرد و این کار وظیفه لید مگنت است.

  • خطاهایی احتمالی این مرحله:
دریافت اطلاعات تماس کاربر و ارتباط نگرفتن به موقع: هرچقدر هم لید مگنت شما حرفه‌ای و کار درست باشد، بی‌توجهی به اطلاعات کسب‌شده در واقع بی‌اجر کردن لید مگنت است. حداکثر تا ۲۴ ساعت بعد از دریافت اطلاعات تماس با کاربر ارتباط بگیرید، مطمئناً شما تنها سایتی نیستید که کاربر در طول روز به آن مراجعه کرده است و اگر دست نجنبانید احتمال فراموشی یا اسپم شدن شما بالا می‌رود.
گذاشتن کاربر به امان خدا: بعد از ارتباط اولیه کاربر را فراموش نکنید. سعی کنید در بازه‌های زمانی مشخص با کاربر ارتباط بگیرید و به او خط مشی بدهید. این خط مشی به خواسته شما از کاربر بستگی دارد.
کلافه کردن کاربر با تولید محتوا بیش از حد: مخاطب نیازی به دانستن همه چیز ندارد! او دقیقاً به دنبال چیزی است که می‌خواهد؛ پس با تولید محتوای افراطی مخاطب را فراری نکنید و محتوا را بر نیاز آن‌ها منطبق کنید.

اگر تولید محتوا را غول مرحله آخر بنامیم پر بیراه نیست. بعد از تعریف پرسونا و تشخیص نیاز مشتری که در مرحله اول به آن اشاره شد نوبت به تولید محتوا می‌رسد. به همین منظور بهتر است حوزه‌های زیر را مد نظر قرار دهید:
پیدا کردن موضوعات پربازدید: شناخت مشکل نیمی از حل مشکل است. قبل ارائه راه حل باید بدانید مخاطب با مشکل خود چگونه روبه‌رو می‌شود و از چه کلماتی برای جست و جوی استفاده می‌کند. از میان قوانین سئو، قانون کلمه کلیدی همچنان به قوت خود باقی است. به طور کلی سه نوع جست و جو وجود دارد،
جست و جو اطلاعات: جست و جویی که در آن فرد فقط به دنبال کسب اطلاعات است و معمولاً با کلمات چطور می‌توان؟ کجا می‌توانم؟... چیست؟ و غیره همراه است.
جست وجو معین: فرد آدرس سایت مورد نظر را دارد و به آن مراجعه می‌کند.
جست و جو به منظور خرید: هدف فرد خرید است و این دقیقاً نوع جست وجویی است که شما در تولید محتوا باید مد نظر قرار دهید و مطمئن شوید که در نتایج این جست و جو گنجانده‌شده‌اید.

در انتخاب کلمات کلیدی این نکته را در نظر بگیرید، کلماتی را استفاده کنید که علاوه بر جذب طیف اول (کسانی که به دنبال اطلاعات هستند) خریداران را نیز جذب کند. بهتر است روی کلمات کلیدی طولانی تمرکز کنید چون کاربرانی که قصد خرید دارند معمولاً عبارات طولانی‌تری را سرچ می‌کنند. نکته مهم دیگر ویروسی بودن کلمه انتخابی است. مطالب ویروسی مطالبی هستند که انگیزش روانی بالایی دارند، احساس نقش تعیین‌کننده‌ای در بروز رفتارهای اشتراک‌گذاری بازی می‌کند. سایت‌های مختلفی وجود دارند که می‌توانند در پیدا کردن و انتخاب کلمات کلیدی به شما کمک کند (quora.com و buzzsumo.com)
  • رعایت تنوع در نوع محتوا تولیدی:  
به طور کلی می‌توان محتواهای تولیدی را در دو دسته قرارداد: محتوا اصلی و گزینشی. شما در تولید محتوا باید نسبت مناسبی بین این دو نوع محتوا برقرار کنید. منظور از محتوای اصلی محتوایی است که مستقیماً به کالا و خدمتی که شما ارائه می‌کنید مرتبط است. پاسخ به سؤالات متدوال، شرایط ارائه خدمات و غیره نمونه‌ای از این دست محتواست. محتوای گزینشی،  محتوای عادی است که بیشتر جنبه آموزشی دارد. راه‌های متفاوتی برای تولید این نوع محتوا وجود دارد؛  از جمله تهیه محتوای علمی و ارجاع به منابع استفاده‌شده، استفاده مستقیم از محتوای تولیدی دیگر منابع معتبر با ذکر لینک مطلب و در نهایت تغییر محتوای تولیدی دیگران، به طور مثال شما می‌توانید محتوایی که در قالب اینفوگرافی تهیه‌شده است به متن تبدیل کنید.
  • توجه به قدرت عنوان:
کم پیش نیامده که مطلبی به شدت کاربردی و منسجم به خاطر اشتباه در انتخاب عنوان مهجور مانده است. در انتخاب عنوان این نکات را مد نظر قرار دهید: برانگیختن احساسات مخاطب، جذب کاربران هدف و استفاده از کلمات کلیدی در عنوان مطلب (رعایت سئو عنوان)، بهتر است عنوان را به گونه‌ای انتخاب کنید که نماینده شایسته‌ای برای کل متن باشد.
  • استفاده از تقویم محتوا:
وظیفه این تقویم‌ها تسهیل مدیریت فرایند تولید محتواست. این تقویم‌ها به صورت کتابچه‌های آماده و تقویم‌های دیجیتال (نظیر trello,get flow) وجود دارند؛ البته شما می‌توانید یک تقویم مخصوص طراحی کنید. این تقویم‌ها تصویر کلی از کار در اختیار شما قرار می‌دهند، امکان سنجش منابع و نیرو کار را در هر لحظه فراهم آورده‌اند و از بی‌نظمی‌های احتمالی جلوگیری می‌کنند.
  • تقویت محتوا
 بعد از تولید محتوا نوبت به تقویت محتواست. یکی از راه‌های تقویت محتوا به اشتراک‌گذاری هرچه بیشتر محتواست. نکات زیر را در به اشتراک‌گذاری محتوا در نظر بگیرید.
تعیین شیوه به اشتراک‌گذاری: برای به اشتراک‌گذاری مطلب چند راه پیش رو دارید:
استفاده از شبکه‌های اجتماعی
 استفاده از پایگاه خودتان (وب سایت یا وب لاگ)
 انتشار مطلب در سایت‌های پربازدید
استفاده از روشهای تبلیغی (پرداخت هزینه)

 قبل از هر چیز روش یا روش‌های مورد نظر خود را مشخص کنید.
  • استفاده از اشتراک‌گذاری ارگانیک:
منظور از اشتراک‌گذاری ارگانیک نوعی از اشتراک‌گذاری است که در آن مخاطب بدون دخالت شما محتوا را منتشر می‌کند، کیفیت محتوا و ویروسی بودن آن نقش تعیین‌کننده‌ای در این مورد دارد.
  • فروش محتوا:
می‌توانید در قبال برخی محتواهای تولیدی پولی از مخاطب دریافت کنید.
  • استفاده از مشتریان پر نفوذ:
خریداران و مخاطبان پر نفوذ را پیدا کنید و از آن‌ها برای انتشار محتوا استفاده کنید. جمعیتی که مشتریان پر نفوذ جذب می‌کنند،  از دو جهت بهینه هستند؛ یک اینکه مخاطب جدید به‌احتمال زیاد مخاطب هدف شماست و دو اینکه معمولاً مشتریان پر نفوذ مشتریان پرنفوذی با خود می‌آورند. احساسات آن‌ها را تحریک کنید و کار خود را توسعه ببخشید.
انتشار مطلب در وب سایت‌های پربازدید: انتشار مطلب در این رسانه‌ها مزایای زیادی به همراه دارد از جمله معرفی برند و تأیید اجتماعی. در واقع وقتی مشتری ببیند وب سایتی معتبر چنین مطلبی منتشر کرده است، راحت‌تر به شما اعتماد می‌کند و تأثیر عمده‌ای برافزایش ترافیک سایت شما خواهد داشت.
  • ارزیابی
بعد از تمامی این کارها نوبت به ارزیابی کار می‌رسد، مطمئناً نواقصی در کار وجود دارد و تنها با ارزیابی است ک می‌توان به اصلاح و به ثمر نشستن کار امید داشت.
  • ارزیابی آماری روشهای به کار گرفته‌شده:
برای هرکدام از اهداف و روش‌های انتخابی یک معیار سنجش تعیین کنید، فرضاً  اگر هدف شما حفظ مشتری است، تعداد لایک ها و بازنشر مطالب معیاری خوبی برای سنجش این هدف است. به همین ترتیب می‌توانید آستانه‌های خاصی را برای موفقیت در نظر بگیرید. یکی از مزایای این ارزیابی شناسایی و تقویت کانال‌های جذب مشتری است.
  • تحلیل قیف خریداران:
همانطور که پیشتر اشاره شد مخاطب در سه موقعیت احتمالی نسبت به شما قرار دارد و برای هر مرحله شما باید ابزار تحلیلی متفاوتی را در نظر بگیرید.
صدر قیف (مخاطبانی که به دنبال اطلاعات هستند.) بهترین ابزار برای سنجش رفتار این مشتریان استفاده از ابزار گوگل آنالیتیک است برای بالا بردن دقت این ابزار می‌توانید کدهای UTM را به لینک‌های خود اضافه کنید تا تأثیر هر لینک به دقت تعیین شود.
وسط قیف (مخاطب راغب) معمولاً این دسته از مخاطبین سعی می‌کنند با شما ارتباط برقرار کنند، بهترین راه برای سنجش رفتار آن‌ها مراجعه به صندوق ورودی ایمیل سایت است.
انتهای قیف (خریداران) حفظ مشتری از جذب مشتری جدید کم‌هزینه‌تر است؛ پس مراقب این دسته از مخاطبان باشید. برای سنجش رفتار این طیف به لیست فروش خود مراجعه کنید.

در انتها اگر قصد دارید از نرم افزارهای تولید محتوا استفاده کنید، دقت کنید که ویژگی‌های ذکرشده را تا حدودی پوشش دهند. مهندسی هم‌زمان را فراموش نکنید و آنقدر اصلاح و امتحان کنید تا به نتیجه مطلوب برسید.

تفاوت بازاريابي الكترونيكي با بازاريابي اينترنتي چيست؟

مي‌توان بازاريابي الكترونيك را به اين‌ شكل تعريف كرد:
اداره ارتباط متقابل مشتري در يك محيط پيشرفته‌ي رسانه‌اي به منظور كسب سود براي شخص يا سازمان مربوط.
بازاريابي الكترونيكي يك عملكردي خاص كه تنها با فروش محصولات و خدمات در ارتباط باشد نيست. بلكه فرآيندي مديريتي است براي اداره كردن ارتباط ايجاد شده ميان سازمان و مشتري. عملكرد بازاريابي الكترونيك را مي‌توان در سه بخش زير معرفي و دسته‌بندي كرد:
1- يكپارچگي: بازاريابي الكترونيك تمامي مراحل فروش توسط شركت و همچنين فروش از طريق نمايندگي‌‌هاي شركت را به صورت يك فرآيند يكپارچه دربرمي‌گيرد.
2- ميانجي‌گري(واسطه گري): بازارايابي الكترونيك ميزان نياز و خواسته‌ي مشتريان شركت را با ميزان توليد و ظرفيت ارايه‌ي خدمات توسط شركت كنترل مي‌كند.
3- واسطه‌گري: بازاريابي الكترونيك ميان بخش‌هاي مختلف شركت از جمله بخش‌هاي مالي و 
سرمايه‌گذاران خارجي نقش واسطه را بازي مي‌كند.


بازاريابي اينترنتي چيست؟

بازاريابي اينترنتي كه به آن بازاريابي الكترونيكي، بازاريابي تحت وب يا بازاريابي آنلاين گفته مي شود، به كسب در آمد، فروش محصولات و ارائه خدمات از طريق اينترنت اطلاق مي شود. بازاريابي اينترنتي حوزه وسيعي مي باشد چراكه نه تنها شامل بازاريابي از طريق اينترنت مي شود، بلكه شامل كليه فعاليتها و بازاريابي ها از طريق ايميل و ديگر وسايل از راه دور است.
مديريت داده هاي مشتريان و ارتباط الكترونيكي با مشتريان نيز در حوزه بازاريابي اينترنتي خلاصه مي شود. بازاريابي اينترنتي، ويژگيهاي فني و خلاقانه اينترنت را با هم گره مي زند كه شامل طراحي، توسعه، تبليغات و فروش است.

پيدايش اينترنت، اين امكان را تقريبا براي همگان بوجود آورده است كه هر كسي كالاها، محصولات يا خدمات خود را تنها با فشار چند كليك از سوي خريداران بفروش برساند. بازاريابي اينترنتي، ذاتا ادامه اي از بازاريابي سنتي در سالهاي گذشته است. فروش از طريق اينترنت، براي كليه كسب و كارهاي كوچك و بزرگ مي تواند سودمند باشد. تنها مي بايست نكاتي را رعايت كرد كه هسته اصلي بازاريابي اينترنتي را تشكيل مي دهند.

بسياري از مردم بر اين تصور اشتباهند كه يك بازارياب اينترنتي يا آنلاين، حتما بايستي داراي سايت باشد. چنين تصوري واقعا بسيار دور از حقيقت است. روزانه بيش از ميليونها سايت اينترنتي بوجود مي آيد. واقعيت آنست كه بازاريابي اينترنتي چيزي فراتر از ثبت دامنه، خريد هاست، و بروز رساني مطالب سايت است. بازارياب اينترنتي، عملا مي بايست مهارت زيادي در طراحي استراتژي و بهره برداري از علم بازاريابي بصورت آنلاين داشته باشد.

موفقيت در كسب و كار اينترنتي، نيازمند داشتن تيمي براي اين منظور است. رقابت در دنياي اينترنت بينهايت مشكل است ولي مهم است تا جايگاه فعلي خود را همواره بدست آوريد. يك كسب و كار موفق در اينترنت، اصلا قابل مقايسه با يك كسب و كار موفق در دنياي واقعي نيست. اختياراتي كه شما در يك كسب و كار اينترنتي موفق داريد چه از لحاظ فضا و چه از لحاظ تعداد مشتريان بالقوه، قابل مقايسه با اختياراتتان در يك كسب و كار محلي موفق نيست. در دنياي اينترنت، از لحاظ تئوري، محدوديتي براي تعداد مشتريان شما وجود ندارد، چيزي كه در يك كسب و كار محلي بچشم نمي خورد.

Tuesday, 14 November 2017

روندهای بازاریابی اینترنتی ایران


در این مقاله سعی کردم به  در بازاریابی اینترنتی به روندهایی بپردازم که کاملا برای شرایط ایران در نظر گرفته‌شده است. یک وب‌مستر یا بازاریاب اینترنتی با تمرکز بر این ۵ مورد می‌تواند رشد کسب‌و‌کار آنلاین خود را در سال ۱۳۹۶ بسیار سریع‌تر کند.

۱. وبینار

وب‌کست به هرگونه پخش برنامه از طریق اینترنت گفته می‌شود. یک حالت خاص آن وبینار است. وبینار آموزش یا سخنرانی‌ای است که از طریق اینترنتی برگزار می‌شود. در دنیای بازاریابی اینترنتی، وبینار یکی از بهترین روش‌ها برای بازاریابی و معرفی محصول است. روز به روز علاقه به شرکت در جلسات آنلاین و زنده در ایران بیشتر می‌شود. منظور از زنده آن است که سخنران در همان لحظه در خال صحبت است و مطالب ضبط شده نیست. فرض کنیم کار شما طراحی سایت است. شما می‌توانید یک وبینار ۱۰۰ نفره رایگان برگزار کنید و تبلیغ کنید تا در وبینارتان ثبت‌نام کنند. سپس در وبیناری یک ساعته به آموزش نکات مهم برای داشتن سایت بپردازید. مثلا توضیح دهید چگونه با کمترین هزینه بهترین سایت ممکن را داشته باشیم. سپس در پایان وبینار به شرکت‌کنندگان پیشنهاد می‌دهید که کار طراحی سایت را به خودتان واگذار کنند. حتی یک فرصت ویژه هم تعریف می‌کنید تا مثلا کسانی که تا یک هفته پروژه را به شما بسپارند از مزیت‌هایی استفاده کنند.
 

 ۲. ویدیو

در سال‌های اخیر استفاده از موبایل‌های هوشمند و رسانه‌های اجتماعی تا حدی زیاد شده که کمتر کسی را پیدا می‌کنید که در روز حداقل با گوشی خود چند ویدیوی کوتاه نبیند. این یک فرصت بسیار عالی و بزرگ برای بازاریابان اینترنتی است. اکنون دیدن ویدیو‌های کوتاه به یکی از عادت‌های روزانه مردم تبدیل شده است. پس شما هم باید دست‌به‌کار شوید و بخشی از مطالب خود را به‌صورت ویدیو منتشر کنید. ویدیوهایی آموزشی درست کنید و به مخاطبان و مشتریان هر نکته لازم را آموزش بدهید. محصولات را باهم مقایسه کنید. توضیح دهید چگونه بهترین خرید را انجام دهند. هنگام خرید به چه مواردی بیشتر توجه کنند و … شما باید با ویدیو نشان دهید چقدر در کارتان متخصص هستید. این باعث جلب اعتماد مخاطبان شما می‌شود و در نهایت اگر تصمیم به خرید گرفتند، شما جزو اولین گزینه‌ها خواهید بود.
 

 ۳. بازآفرینی تبلیغات

مشکلی که در دنیای بازاریابی اینترنتی روز به روز پررنگ‌تر می‌شود کاهش نرخ برداشت صحیح تبلیغات اینترنتی است. شما تبلیغات اینترنتی انجام می‌دهید و عده‌ای این تبلیغات را می‌بینند. ولی به دلیل مشغله زیاد و تمرکز کم، برداشت درستی از تبلیغ شما نمی‌کنند. مثلا شما تبلیغ می‌کنید که کار بازسازی ساختمان انجام می‌دهید. عده‌ای از بینندگان تبلیغ اشتباه برداشت می‌کنند و فکر می‌کنند شما در کار خرید و فروش املاک هستید! از این دست مثال‌ها در اینترنت بسیار زیاد وجود دارد. شما باید بر دو موضوع با جدیت کار کنید: ۱. انتقال ساده و مستقیم پیام بازاریابی و ۲. بازآفرینی تبلیغات. تا حد ممکن سعی کنید تبلیغات اینترنتی واضح و ساده باشند. شخص در کمتر از ۳ ثانیه باید بتواند کار شما دقیقا چیست. کافی نیست تشخیص بدهد شما وکیل هستید، بلکه باید بداند دقیقا در چه موردی می‌توانید به او کمک کنید.
نکته دومی که باید به آن توجه کنید بازآفرینی تبلیغات است. منظور از بازآفرینی آن است که همان مطلب را با روش و ادبیات دیگری بیان کنید. مثلا فرض کنید یک فایل PDF ساختید که درباره خدمات طراحی سایت توضیح می‌دهید. سعی کنید با فرمت‌های دیگری مثل ویدیو و صوت مطالب مکملی تهیه کنید. هدف آن است که اگر مخاطب از PDF شما برداشت نکرده کارتان دقیقا چیست و چه مزیتی دارد، حداقل از فایل صوتی یا ویدیو این برداشت را انجام دهد. به‌خصوص اگر دنبال‌ بازارهای جدیدی هستید که اطلاع کمی از زمینه فعالیت شما دارند این موضوع مهم‌تر می‌شود. مثلا برای اغلب افرادی که هیچ سر‌و‌کاری با کسب‌و‌کار و سرمایه‌گذاری ندارند واژه‌های کارآفرینی، سرمایه‌گذاری، بورس، سهام و … تفاوت چندانی ندارند. حال اینکه شما تخصصتان فقط یکی از این موارد است و باید این موضوع را با بازآفرینی تبلیغات به مخاطبان نشان دهید.
 

۴. تلگرام

با توجه به رایج‌تر شدن استفاده از تلگرام، باید در بازاریابی اینترنتی از این رسانه بهتر و مفیدتر استفاده کرد. بسیاری از کسب‌و‌کارهای کوچک، گروه‌های تلگرامی درست می‌کنند تا مشتریان امکان تبادل‌نظر با یکدیگر را داشته باشند. همچنین استفاده از کانال‌های تلگرام باعث می‌شود، هزینه‌های اطلاع‌رسانی به مخاطبان و مشتریان تقریبا به صفر برسد. اگر هنوز برای کسب‌و‌کارتان کانال ندارید، هرچه زودتر دست‌به‌کار شوید و کانالتان را راه‌اندازی کنید. امکان بسیار جالب و جذاب دیگر روبات‌های تلگرام هستند که تقریبا می‌توانند مانند یک منشی یا پاسخگوی خودکار به مخاطبان کمک کنند. مثلا مخاطب می‌تواند با مراجعه به صفحه روبات تلگرام با منویی مواجه شود و با زدن دکمه ۱ لیست محصولات، دکمه ۲ قیمت محصولات و … را ببیند. درواقع شما یک پاسخگوی تلگرامی خودکار طراحی می‌کنید که با توجه به سوال مخاطب می‌تواند به‌صورت خودکار جواب ارسال کند. برای اطلاعات بیشتر در این زمینه و روش ساختن روبات می‌توانید در گوگل جستجو کنید. مقالات فارسی زیادی وجود دارند که روش ساخت روبات تلگرام را آموزش می‌دهند.
 

۵. استفاده از Gamification

روز به روز خرید از اینترنت به یک تفریح تبدیل می‌شود. دیگر فقط کافی نیست فرایند خرید سایت خوب و درست کار کند. خرید از سایت شما باید به کاری ساده و لذت‌بخش تبدیل شود. خیلی خوب است که با علمی به نام گیمیفیکیشن (Gamification) بیشتر آشنا شوید و از ایده‌های آن در سایتتان استفاده کنید. نمونه‌های کوچکی از آن را در سایت‌هایی مانند دیجی‌کالا مشاهده می‌کنید. مثلا دکمه که رویش نوشته شده: فروش ویژه روز. ولی دقیقا توضیح داده نشده که چه چیز فروخته می‌شود و با چه قیمتی. بازدیدکننده از روی کنجکاوی بر آن دکمه کلیک می‌کند تا ببیند موضوع چیست. تعریف سیستم‌های امتیازدهی به بازدیدکنندگان سایت می‌تواند بسیار اثرگذار باشد. بازدیدکننده با هر فعالیت یا خرید در سایت امتیازهایی دریافت می‌کند و این امتیازها قابل تبدیل به پول هستند تا توسط آن بتوان از سایت خرید کرد.
منبع: مدیر سبز

Sunday, 12 November 2017

دو بخش كليدي بازاريابي اينترنتي

بازاريابي اينترنتي چيست؟

بازاريابي اينترنتي تركيب دو فعاليت مشخص است: ترافيك و تبديل، بدين معنا كه ابتدا ترافيك ايجاد مي‌كنيم و سپس بازديدكنندگان سايت را به خريدار تبديل مي‌كنيم.
ايجاد ترافيك يعني هدايت بازديدكنندگان به سايتمان. اين كار مي‌تواند هم به‌صورت آنلاين و هم آفلاين انجام شود. مثلا در رسانه‌هاي اجتماعي و سايت‌هاي ديگر افراد را تشويق كنيم تا از سايت ما بازديد كنند. ترافيك همچنين مي‌تواند با روش‌هاي آفلاين ايجاد شود. مثلا در تمام تبليغات، كارت ويزيت و حتي تماس‌هاي تلفني، علاقه‌مندان را ترغيب كنيم تا از سايت ما بازديد كنند. بسياري از بازارياب‌هاي اينترنتي تازه‌كار فكر مي‌كنند ايجاد ترافيك كار بسيار سختي است، ولي اين‌طور نيست. فقط كافي است بودجه مناسبي اختصاص داده شود تا بازديدكنندگان زيادي به سايت سرازير شوند.

 

انواع ترافيك

۱. ترافيك رايگان

شما مي‌توانيد با روش‌هاي رايگان بازديدكنندگاني را به سايت هدايت كنيد. مثلا مي‌توانيد از سايت‌هاي آگهي رايگان، تبادل لينك، ويدئو، رسانه‌هاي اجتماعي و جستجو استفاده كنيد. شايد بهترين نوع ايجاد ترافيك رايگان سئو باشد. سئو علمي است كه كمك مي‌كند با ايجاد تغييراتي در سايت و خارج سايت كاري كنيد كه افراد بيشتري شما را با جستجو پيدا كنند. مثلا از گوگل يا سايت‌هاي ديگر به سايت شما هدايت شوند.
 

۲. ترافيك پولي

به روش‌هاي مختلفي مي‌توانيد ترافيك پولي ايجاد كنيد.

۱. تبليغات كليكي (PPC)

تبليغات كليكي با Pay Per Click كه گاهي به‌اختصار PPC ناميده مي‌شود يكي از بهترين روش‌هاي ايجاد ترافيك پولي است. مزيت اين روش در آن است كه شما فقط زماني به تبليغ‌كننده پول مي‌پردازيد كه كسي بر تبليغ شما كليك كند و وارد سراچه‌تان شود. اگر كسي تبليغ را ببيند و واكنشي نشان ندهد هيچ مبلغي پرداخته نمي‌شود. بهترين مثال تبليغات كليكي سايت گوگل است. شما مي‌توانيد به گوگل تبليغ كليكي بدهيد. وقتي علاقه‌مندان كليدواژه‌اي خاص را جستجو مي‌كنند سايت شما در اولين نتايج گوگل ظاهر خواهد شد. البته جلوي اسم سايت شما عبارت AD اضافه مي‌شود تا جستجو كنندگان بدانند اين يك تبليغ است!
 

۲. تبليغات نمايشي (PPI)

در تبليغات نمايشي (Pay Per Impression) شما به ازاي تعداد نمايش تبليغ پول مي‌پردازيد. در اين روش تبليغ‌كننده هيچ تضميني نمي‌دهد كه چه ميزان از بينندگان تبليغ بر آن كليك خواهند كرد ولي تضمين مي‌كند تبليغ شما مثلا ۱۰۰۰۰۰ بار نمايش داده شود. يكي از بهترين نمونه‌هاي تبليغات نمايشي سايت بلاگفا است.
 

۳. تبليغات مدت‌دار

سومين نوع تبليغات پولي تبليغات مدت‌دار است. سايت تبليغ‌كننده فقط تضمين مي‌كند كه تبليغ شما را براي مدت مشخصي در سايت به‌ نمايش بگذارد. مثلا بنر تبليغاتي شما را به مدت ۳۰ روز نمايش مي‌دهد. اينكه اين تبليغ چند بار ديده مي‌َشود و چه تعدادي از بازديدكنندگان روي آن كليك مي‌كنند هيچ تضميني ندارد. معمولا سايت‌هايي كه بيننده كمتري دارند تبليغات خود را با اين مدل مي‌فروشند.
 

تبديل

خوب اگر ايجاد ترافيك كار آساني است چرا بسياري از وب‌مسترها و مديران سايت رغبتي به ايجاد ترافيك ندارند؟ دليلش آن است كه از تبديل سايتشان مطمئن نيستند. در بازاريابي اينترنتي منظور از تبديل «تبديل بازديدكننده به خريدار» است. اگر مطمئن شويم بخشي از بازديدكنندگان خريد خواهند كرد به‌نحوي‌كه سود مناسبي خواهيم كرد از ايجاد ترافيك ترسي نخواهيم داشت.
در بازاريابي اينترنتي بهترين روش تبديل آن است كه وقتي بازديدكننده جديدي وارد سايت شد، كاري كنيم تا او ايميل خودش (يا اطلاعات تماسي مثل شماره موبايل) را در سايت وارد كند. سپس با ارسال چندين ايميل متوالي او را ترغيب كنيم تا از سايت ما خريد كند. درواقع عمليات تبديل سايت با ايميل ماركتينگ انجام مي‌شود كه يكي از كليدي‌ترين كارها در بازاريابي اينترنتي است. در مقالات بعد درباره تبديل و روش‌هاي آن بيشتر توضيح خواهيم داد.

منبع: مدير سبز

Friday, 10 November 2017

نتورک مارکتینگ یا بازاریابی شبکه ای یا مولتی لول مارکتینگ چیست؟


مولتی لول مارکتینگ، بحث داغ و مفصلی است که طرفداران زیادی در سطح دنیا و از جمله ایران دارد. برای دادن تعریفی مناسب از نتورک مارکتینگ یا MLM یا بازاریابی شبکه ای!! باید تعریفی از یک سری مطالب دیگر داشته باشیم.
برای شروع نگاهی به اصل نتورک مارکتینگ یا MLM می اندازم: نتورک مارکتینگ یا MLM در واقع زیرمجموعه کانال توزیعی به نام فروش مستقیم هستند؛ در فروش مستقیم، کالا یا خدمات مصرفی، خارج از مکان ثابت خرده فروشی، یعنی مغازه ها و فروشگاه ها، به طور مستقیم به مصرف کننده فروخته می شود. یعنی به جای عبور کالا از زنجیره ای از واسطه ها تا رسیدن به دست مغازه دار و از آنجا به مصرف کننده، کالا به فروشنده مستقیم (که می تواند هر کسی باشد) فروخته می شود و وی آن را با درصد سود مجازی که توسط شرکت تعیین می گردد به مصرف کننده نهایی می فروشد.

این دو شکل بیانگر این دو کانال توزیع در قیاس با هم هستند:
این شکل کانال توزیع با واسطه های فراوان را نشان می دهد:

این شکل کانال توزیع فروش مستقیم را نشان می دهد:

یک فروشنده مستقیم معمولاً مصرف کننده محصولاتی که به فروش می رساند نیز هست.

خوب تا اینجا متوجه شدیم که فروش مستقیم در واقع روشی از توزیع کالا یا خدمات مصرفی است که در آن خبری از انواع واسطه ها نیست و محصولات از طریق فروشنده مستقیم به مصرف کنندگان نهایی فروخته می شود.
اما نتورک مارکتینگ یا MLM یا مولتی لول مارکتینگ یا بازاریابی شبکه ای یا بازاررسانی شبکه ای!!

هر اسمی که در مورد این صنعت توی ایران به کار می رفت رو سعی کردم بگم. نتورک مارکتینگ یا بازاریابی شبکه ای در واقع کلاسی از فروش مستقیم است که دسته بندی آن بر اساس تعداد سطوح فروشندگان مستقیم در طرح درآمدزایی یا طرح پاداش شرکت است. به طور کلی می توان از منظر تعداد سطوح فروشندگان مستقیم، طرحهای پاداش شرکتهای فروش مستقیم را به دو دسته تقسیم نمود.

۱. طرحهای تک سطحی یا Single Level :

در این طرحها به فروشنده مستقیمی که با شرکت فروش مستقیم قرارداد بسته است، اجازه داده می شود تا برای یک سطح به فروش بپردازد و بابت فروشهای فروشندگان مستقیم این سطح، پورسانت دریافت کند. در این حالت، افرادی که توسط یک فروشنده مستقیم به طرح معرفی شده اند نیز اجازه فروش دارند و برای فروشهای افرادی که خرید می کنند می توانند پورسانت دریافت کنند اما فروشهای این افراد تازه وارد برای معرف معذفشان، پورسانتی به ارمغان نخواهد آورد. اجازه بدهید اینگونه بگویم: من فرد ۱ هستم، شما فرد ۲ و امیر فرد ۳٫ ۱ بالاسری ۲ و ۲ بالاسری ۳ است. در این حالت، یعنی در طرحهای تک سطحی، ۱ بابت فروشهای ۲ پورسانت می گیرد و ۲ بابت فروشهای ۳ و ۱ بابت فروشهای ۳ پورسانتی دریافت نمی کند. به چنین طرحی، تک سطحی یا Single level می گویند که البته طرفدار چندانی ندارد.

۲. طرحهای چند سطحی یا Multi Level Marketing:

دقیقاً موضوع بحث ما یعنی نتورک مارکتینگ یا مولتی لول مارکتینگ یا همان بازاریابی شبکه ای یا بازاررسانی شبکه ای یا MLM!!! در طرحهای پاداش چند سطحی به فروشنده مستقیم اجازه داده می شود تا علاوه بر دریافت سود از فروشهای افرادی که مستقیماً به طرح معرفی نموده (فرض می کنیم که اینها a باشند) (یعنی در طرح پاداش به عنوان معرف آنها شناخته می شود)، از فروشهای افرادی که توسط a معرفی می شوند نیز سود دریافت نمایند. البته بسته به نوع طرح پاداش شرکت، امکان دریافت پورسانت از فروشهای سطوح بیشتری نیز وجود خواهد داشت. به هر حال، نتیجه آن که به هر طرحی که در آن به فرد بابت فروشهای گروهی از افراد (حال چه فروش محصولات مصرفی چه خدمات مصرفی) بطور مستقیم به مصرف کنندگان و خارج از هر نوع فروشگاه (چه فروشگاههای فیزیکی معمول چه فروشگاههای آنلاین) پورسانت پرداخت می شود، نتورک مارکتینگ یا مولتی لول مارکتیگ یا MLM یا فروش مستقیم چند سطحی یا بازاریابی شبکه ای و یا بازاررسانی شبکه ای گفته می شود.



مولتی لول مارکتینگ:

هر کسی که تمایل به ساختن شبکه ای از فروشندگان مستقیم داشته باشد، می تواند اقدام به فروش نماید و بابت فروشهای اعضا سازمانش (چه مستقیم چه غیر مستیقیم) پورسانت دریافت کند.
نقش فروش در نتورک مارکتینگ:

در تمام این عبارات باید به لفظ فروش دقت بسیار داشت؛ هرجا که فروشی صورت گرفت، پرداخت پورسانت بلامانع است و طرح، طرحی سالم است. اما خود فروش هم دردسر ساز است؛ چرا که منظور از فروش، فروش توسط شخص فروشنده مستقیم است نه فروشهای شرکت. یعنی خریداری کالا از سوی فروشنده مستقیم به منظور بازفروش از شرکت را نمی توان انجام فروش در نظر گرفت که منظور از فروش، ارائه کالا به مصرف کننده نهایی است. اما چون خود فروشنده مستقیم هم می تواند مصرف کننده کالا یا خدمات باشد بنابراین حجم منطقی مصرف خود فروشنده مستقیم را نیز می توان فروش نامید. یعنی مثلاً مصرف دو کرم Ega یا یک پک ۳۰تایی AmFood را می توان منطقی نامید اما آیا ده کِرم Ega حجم منطقی مصرفی توسط یک فرد هست؟ مسلماً خیر. پس با این حساب می توان فروش در فروش مستقیم را اینگونه تعریف نمود: مجموع مصرف منطقی کالا یا خدمات مصرفی شرکت و حجم فروخته شده به مشتریان خارج از طرح درآمدزایی شرکت.

با توجه به این تعریف، اگر چنین وضعیتی در یک طرح پاداش مشاهده کردید، در سلامت آن نباید شک کنید آنچه گذشت به نوعی کامل ترین تعریف نتورک مارکتینگ است.

Tuesday, 7 November 2017

۴ نكته‌ كليدي شروع كسب و كار آنلاين

پيشرفت فناوري و قدرت يافتن فضاي اينترنت و ساير محيط‌هاي آنلاين در سال‌هاي اخير باعث شده تا زمان و مكان كار كم‌اهميت‌تر از گذشته شود. اكنون همان‌طور كه بسياري از تبليغات اينترنتي نشان مي‌دهند، مي‌توان در خانه نشست و از پشت ميز خود، درآمد كسب كرد. البته لزوما اين سخن به معناي كار كردن براي ديگران نيست.
 بلكه شما مي‌توانيد كسب‌وكار خودتان را راه بيندازيد. كسب‌وكار جديد شما مي‌تواند با ابزارهاي مختلف اينترنتي مانند وب‌سايت، اپليكيشن‌هاي موبايل، رسانه‌هاي اجتماعي و... باشد. تفاوت چنداني بين آنها نيست و اصول كار، تقريبا يكسان است. با اين حال، نياز است كه قبل از شروع اين كار، ۴ نكته را بدانيد.اول و مهم‌تر از همه آنكه، بايد نگرش درستي داشته باشيد. شروع كردن يك كسب‌وكار آنلاين، مانند شروع يك كسب‌وكار عادي است. كار دشواري است و بايد به شدت كار كنيد. بايد براي به نتيجه رسيدن آن، انرژي بسياري بگذاريد. ميزان انرژي و وقتي كه براي آن مي‌گذاريد تعيين مي‌كند كه چه نتايجي خواهيد گرفت.
همان‌طور كه در كسب‌وكار و شغل‌هاي آفلاين بايد هر روز و هر هفته زمان بگذاريد، اكنون نيز بايد همان رفتار را داشته باشيد. تنها تفاوت در آن است كه اكنون محيط كار شما آنلاين است. به گزارش دنياي اقتصاد، براي شروع كار خود بايد ۶ ماه تا يك‌سال آينده خود را تصور كنيد. پس از ۶ ماه در چه جايگاه و موقعيتي خواهيد بود؟ پس از يك سال چه؟ اين چشم‌انداز به خودي خود باعث مي‌شود تا حد زيادي به جايگاهي كه مي‌خواهيد برسيد؛ ضمن آنكه به شما كمك مي‌كند براي رسيدن به آن برنامه‌ريزي كنيد.اگر تصور مي‌كنيد يك‌شبه پولدار مي‌شويد، وقت خود را تلف مي‌كنيد. همچنين اگر تنها به فكر كسب و كار اينترنتي هستيد تا پول دربياوريد، كسب‌وكار آنلاين گزينه مناسبي براي شما نيست.علاوه‌بر آن، اگر به دنبال آن هستيد تا پول آنلاين به دست بياوريد و اين كار را بدون يادگيري و درك مهارت‌ها مي‌خواهيد انجام دهيد، باز هم به نتيجه‌اي نخواهيد رسيد.
نكته دوم آن است كه شروع يك كسب‌وكار آنلاين، كار ساده‌اي است. با اين حال، نياز است كه برخي از مهارت‌هاي پايه‌اي وب‌سايت را بياموزيد. زماني كه به وب‌سايت يك كسب‌وكار آنلاين نگاه مي‌اندازيد، شايد پيچيده به نظر برسد. واقعا شايد پيچيده باشد اما نكته آن است كه ايجاد و راه انداختن يك كسب‌وكار آنلاين در وب‌سايت (يا هر ابزار اينترنتي ديگري) يك فرآيند سيستماتيك است و با طي كردن گام‌هاي لازم مي‌توان نتيجه مورد نياز را به دست آورد. اگر به درستي وب‌سايت و كسب‌وكار آنلاين خود را برنامه‌ريزي كرده و آن را گام به گام پيش ببريد، خواهيد توانست از آن درآمد كسب كنيد.نكته سومي كه بايد به آن توجه كنيد، آن است كه ايجاد يك كسب‌وكار وب‌سايتي، زمان مي‌برد. اين هدف علاوه‌بر آنكه زمان مي‌برد، به كندي هم پيش خواهد رفت. زماني كه كار را شروع مي‌كنيد، بايد قبل از هر چيز بدانيد كه وارد يك مسابقه نشده‌ايد. شما در حقيقت يك سفر را شروع كرده‌ايد و خودتان هم بخشي از آن هستيد.شايد شما در يك ماراتن استقامت باشيد اما بدون شك در يك مسابقه و به‌ويژه مسابقه سرعت، وارد نشده‌ايد. اين موضوع از آن جهت اهميت دارد كه با يادگيري مهارت‌هاي مختلف مورد نياز، تلاش خواهيد كرد تا آن را به‌طور كامل آموخته و در اجرايش هم درست و مناسب عمل كنيد. كيفيت را نمي‌توانيد براي زودتر انجام شدن كارها فدا كنيد و در غير اين‌صورت شكست شما حتمي خواهد بود.
آمارها نشان مي‌دهند كه ميانگين زمان مورد نياز براي آنكه هر كسب‌وكاري به سودآوري برسد، ۲ سال است. با يك كسب‌وكار آنلاين، امكان‌ دارد كه پس از يك‌سال و شايد اندكي كمتر به سودآوري و كسب درآمد برسيد. اما آنچه قصد دارم بگويم، آن است كه نمي‌توان يك‌شبه به هدف رسيد و دكمه طلايي براي رسيدن به آخر خط وجود ندارد.بسته به مقدار تلاش و انرژي كه صرف كارتان خواهيد كرد، نتيجه خواهيد گرفت. هر چه بكاريد، در آخر درو خواهيد كرد. اما تصور نكنيد كه مي‌توانيد يك وب‌سايت ساخته و آنگاه منتظر پول بمانيد.نكته آخر آن است كه بايد وب‌سايت (يا ابزار اينترنتي) خودتان را داشته باشيد. هر كسب‌وكار آنلايني نياز به يك وب‌سايت دارد. مهم است كه شيوه كار وب‌سايت را آموخته و آن را به‌طور كامل درك كنيد. در اين صورت، اگر چيزي به خطا برود، مي‌دانيد كه چه تغييراتي بايد انجام دهيد، در كجا به دنبال مشكل بگرديد و چگونه آن را رفع كنيد.
به همين دليل، اهميت دارد بياموزيد چگونه يك وب‌سايت ايجاد كنيد و از شخص ديگري نخواهيد آن را براي شما بسازد. قرار است آن وب‌سايت، كسب‌وكار آنلاين شما باشد؛ نه كسب‌وكار شخص ديگري. تنها راهي كه مي‌توانيد مفاهيم و مهارت‌هاي لازم براي مديريت و نظارت بر وب‌سايتتان را كاملا آموخته و درك كنيد، آن است كه وب‌سايت را خودتان بسازيد.متوجه هستم كه فكر كردن به ساخت و راه انداختن يك وب‌سايت، كار هراسناك و استرس‌آوري است؛ به‌ويژه اگر تاكنون چنين كاري انجام نداده‌ايد.
 با اين حال، نگران نباشيد. اين احساس، عادي است و همه ما به آن دچار مي‌شويم. قطعا خود من هم زماني كه كسب‌وكار آنلاينم را شروع كردم، با همين احساس درگير بودم. حتي كسب‌وكارهاي آنلاين موفق، زماني اين احساس را تجربه كرده‌اند. پس بر آن غلبه كرده و از آنچه بايد انجام دهيد، شانه خالي نكنيد.اما پيش از آنكه شروع كنيد و وب‌سايتي ساخته و كسب‌وكار آنلاين خود را شروع كنيد، بايد به اين بينديشيد كه قرار است چه محصول يا خدمتي عرضه كنيد. يك گوشه اشباع نشده بازار و يك نياز ارضانشده در مشتريان پيدا كنيد.البته روشن است كه گوشه انتخابي شما بايد براساس توانمندي‌ها و علايقتان باشد.

Saturday, 4 November 2017

چطور يك كسب و كار اينترنتي راه‌اندازي كنيم

يك روش چند مرحله‌اي وجود دارد كه با پيروي كردن از آن، مي‌توانيد مطمئن باشيد يك كسب و كار اينترنتي كوچك را با موفقيت راه‌اندازي كرده‌ايد. من هزاران نفر را ديده‌ام كه با پيروي از اين روش كسب و كارهاي موفقي راه‌‌انداخته و توسعه داده‌اند. پس با ما همراه باشيد و براي راه‌اندازي يك كسب و كار اينترنتي به توصيه‌هاي زير توجه كنيد.

  1. يك نياز در بازار پيدا كنيد و به آن پاسخ بدهيد.
  2. برنامه‌اي براي تبليغ و بازاريابي داشته باشيد كه فروش شما را افزايش بدهد.
  3. سايتي طراحي كنيد كه به راحتي بتوان از آن استفاده كرد.
  4. از موتور‌هاي جستجو براي جذب ترافيك به سايت‌تان استفاده كنيد.
  5. به عنوان يك فرد متخصص براي خود اعتبار جمع كنيد.
  6. مشتريان و مشتركين خود را از طريق ايميل پيگيري كنيد.
  7. با استفاده از تكنيك‌هاي بيش‌فروشي (upselling) و فروش بك‌اند (back-end) درآمد خود را افزايش دهيد.
همه‌ي افراد، از يك كارآفرين تازه‌كار گرفته تا افراد باتجربه و خبره در اين كار، مي‌توانند از اين فرآيند براي شروع يك كسب و كار سود ببرند.

گام ۱: يك نياز در بازار پيدا كنيد و به آن پاسخ بدهيد

يك نياز در بازار پيدا كنيد و به آن پاسخ بدهيد - كسب و كار اينترنتي
بيشتر افرادي كه تازه كاري را شروع مي‌كنند مرتكب اين اشتباه مي‌شوند كه ابتدا به دنبال توليد محصول مي‌روند و بعد به فكر بازاريابي براي آن مي‌افتند.
براي اينكه شانس خود را براي موفقيت افزايش دهيد، كار را با بازاريابي آغاز كنيد. رمز كار اين است كه افرادي را پيدا كنيد كه به دنبال راه حلي براي يك مشكل هستند، اما پاسخ‌هاي چنداني پيدا نكرده‌اند. اينترنت اين شيوه‌‌ي جستجوي بازار را آسان كرده است:
  • به انجمن‌هاي آنلاين مراجعه كنيد تا ببينيد مردم چه سوالاتي مي‌پرسند و تلاش مي‌كنند چه مشكلاتي را حل كنند.
  • در كليدواژه‌ها جستجو كنيد تا ببينيد مردم چه كليدواژه‌هايي را جستجو مي‌كنند كه براي آنها سايت‌ها و رقابت زيادي وجود ندارد.
  • به سايت رقيبان بالقوه‌ي خود مراجعه كنيد. از كاري كه آنها براي پاسخ‌گويي به نيازها انجام مي‌دهند يادداشت‌برداري و آن را بررسي كنيد. ممكن است از چيزي كه شما ياد گرفته‌ايد استفاده كنند و محصول مورد نياز بازار را توليد كرده باشند، در اين صورت ممكن است انجام همان كاري كه آنها مي‌كنند، بهتر از رقابت كردن باشد.
 

گام ۲: برنامه‌اي براي تبليغ و بازاريابي داشته باشيد كه فروش شما را افزايش بدهد

رعايت موارد زير، به شما اطمينان مي‌دهد كساني كه از كسب و كار اينترنتي شما ديدن مي‌كنند، از لحظه‌ي ورود تا زمان خريد، درگير فرآيند فروش مي‌شوند.
  1. با انتخاب تيتر‌هاي جذاب، مشتريان را به محصول‌تان بيشتر علاقه‌مند كنيد.
  2. مشكلي كه محصول شما آن را حل مي‌كند، توضيح دهيد.
  3. اين اطمينان را ايجاد كنيد كه شما مي‌توانيد اين مشكل را حل كنيد.
  4. نظرات افرادي را كه پيش از اين از محصول شما استفاده كرده‌اند، در سايت اضافه كنيد.
  5. قدري درباره‌ي محصول و اينكه چگونه به كاربران سود مي‌رساند صحبت كنيد.
  6. پيشنهاد ويژه‌اي به مشتريان بدهيد.
  7. كيفيت محصول خود را تضمين كنيد.
  8. اين احساس را ايجاد كنيد كه استفاده از محصول شما ضروري است.
  9. از بازديدكنندگان بخواهيد كه محصول شما خريداري كنند.
از طريق اين فرآيند بايد روي اين موضوع تمركز كنيد كه محصول يا خدمات شما چگونه مي‌تواند به شكلي منحصر به فرد مشكل مردم را حل كند يا كيفيت زندگي آنها را بهبود بخشد. مثل يك مشتري فكر كنيد و بپرسيد «اين محصول يا سرويس چه فايده‌اي براي من دارد؟»
 

گام ۳: وب‌سايت خود را طراحي كنيد

هنگامي كه بازار و محصول خود را مشخص و فرآيند فروش‌تان را نهايي كرديد، آماده‌ي طراحي سايتي براي كسب و كار كوچك‌تان هستيد. حتما به خاطر داشته باشيد كه سايت را ساده طراحي كنيد. شما كمتر از ۵ ثانيه زمان داريد تا توجه كسي را جلب كنيد، در غير اين صورت آنها خواهند رفت و ديگر هرگز از سايت شما بازديد نمي‌كنند.
چند نكته‌ي بسيار مهم كه حتما بايد به ياد داشته باشيد:
  • يكي دو فونت ساده بر روي پس‌زمينه‌ي سفيد انتخاب كنيد.
  • منوي سايت را ساده طراحي كنيد.
  • از تصوير، صوت يا ويدئو فقط براي تقويت پيام‌تان استفاده كنيد.
  • به افراد پيشنهاد عضويت بدهيد. به اين ترتيب مي‌توانيد آدرس ايميل آنها را جمع كنيد.
  • فرآيند خريد را ساده كنيد، (بين انتخاب محصول و تائيد پرداخت، حداكثر ۲ كليك وجود داشته باشد)
  • وب‌سايت شما، مغازه‌ي آنلاين شماست، آن را به شكلي مشتري‌پسند طراحي كنيد.
 

گام ۴: از موتور‌هاي جستجو براي جذب كردن خريداران به سايت‌تان استفاده كنيد

از موتور‌هاي جستجو براي جذب كردن خريداران به سايت‌تان استفاده كنيد - كسب و كار اينترنتي

تبليغات با شيوه‌ي پرداخت به ازاي كليك آسان‌ترين راه براي جذب ترافيك به يك سايت جديد است. اين كار در مقايسه با اينكه منتظر باشيد كه تا به طور طبيعي سايت شما ترافيك جذب كند، دو مزيت دارد. نخست اينكه تبليغات به شيوه‌ي «پرداخت به ازاي كليك»، شما را فورا در صفحه‌ي جستجو نشان مي‌دهد و دوم اينكه تبليغات به شيوه‌ي پرداخت به ازاي كليك اين امكان را به شما مي‌دهد كه كليدواژه‌ها، تيتر‌ها، قيمت‌ها و رويكردهاي فروش مختلفي را امتحان كنيد. اين شيوه نه تنها به شما كمك مي‌كند كه خيلي سريع ترافيك جذب كنيد، بلكه شما مي‌توانيد شيوه‌هاي مختلف را بيازماييد و بهترين كليدواژه‌ها را براي تبديل بازديدكننده به خريدار امتحان كنيد. به اين ترتيب شما مي‌توانيد كليدواژه‌ها را در سايت پخش كنيد، چرا كه اين كار به بهبود جايگاه شما در جستجوي طبيعي كمك مي‌كند.
 

گام ۵: به عنوان يك فرد متخصص براي خود اعتبار جمع كنيد

مردم از اينترنت براي به دست آوردن اطلاعات استفاده مي‌كنند. اين اطلاعات را به صورت رايگان در اختيار سايت‌هاي ديگر قرار دهيد و ببينيد كه چگونه ترافيك بيشتري جذب مي‌كنيد و در موتورهاي جستجو جايگاه بهتري پيدا مي‌كنيد. رمز موفقيت اين است كه هميشه لينك اطلاعات خوب را در سايت‌تان داشته باشيد.
  • محتواي تخصصي مجاني در اختيار ديگران قرار دهيد. مقاله، ويدئو يا هر محتواي ديگري را كه براي ديگران مفيد باشد، توليد كنيد. اين محتوا را در سايت‌هاي حاوي مقالات آنلاين و شبكه‌هاي اجتماعي قرار دهيد.
  • بر روي محتواهاي باارزش سايت‌تان، لينك ارسال براي دوستان را قرار دهيد.
  • به يك فرد متخصص و فعال در انجمن‌هاي صنعتي و سايت‌هاي اجتماعي كه جامعه‌ي هدف شما هستند، تبديل شويد.
به اين ترتيب شما خوانندگان جديدي پيدا مي‌كنيد و حتي از آن بهتر، هر سايتي كه محتواي شما را پخش كند به لينك‌هاي شما ارجاع داده خواهد شد. موتور‌هاي جستجو ارتباط برقرار كردن ميان سايت‌هاي مرتبط را دوست دارند و جايگاه شما را در رتبه‌بندي جست‌وجو بهبود مي‌بخشند.
 

گام ۶: از قدرت بازاريابي ايميلي براي تبديل بازديد‌كننده‌ها به مشتري استفاده كنيد

استفاده از قدرت بازاريابي به وسيله‌ي ايميل براي تبديل بازديد‌كننده‌ها به مشتري - كسب و كار اينترنتي
هنگامي كه فهرست ايميل‌ها را تهيه كرديد، شما يكي از باارزش‌ترين دارايي‌هاي كسب و كار اينترنتي تان را ايجاد كرده‌ايد. مشتريان و مشتركين شما اين اجازه را به شما داده‌اند كه براي آنها ايميل بفرستيد. اين يعني شما:
  • به آنها چيزي داده‌ايد كه به دنبال آن بوده‌اند.
  • يك رابطه‌ي پايدار با آنها شكل داده‌ايد.
  • نتيجه‌ي اين روش بازاريابي ۱۰۰ درصد قابل اندازه‌گيري است.
  • بازاريابي ايميلي ارزان‌تر و مؤثر از بازاريابي چاپي، تلويزيوني و راديويي است، چرا كه بسيار هدفمند‌تر است.
  • هر كس كه به سايت شما سر مي‌زند و وارد فهرست شما مي‌شود، فرد بسيار مشتاقي است و هيچ ابزاري بهتر از ايميل براي پيگيري چنين افرادي وجود ندارد.

گام ۷:‌ از طريق تكنيك‌هاي بيش‌فروشي (upselling) و فروش بك‌اند (back-end) درآمد خود را افزايش دهيد

يكي از مهمترين استراتژي‌ها در بازاريابي اينترنتي، ايجاد و توسعه‌ي ارزش طول عمر مشتري است. دست كم ۳۶ درصد كساني كه يكبار از شما خريد كرده‌اند در صورتي كه پيگير آنها باشيد، دوباره از شما خريد خواهند كرد. نهايي كردن اولين خريد قطعا دشوارترين و پرهزينه‌ترين بخش كار شما خواهد بود. در نتيجه از فروش بك‌اند و آپ‌سلينگ براي وادار كردن آنها به خريد دوباره استفاده كنيد. اين دو روش شامل تكنيك‌هاي زير مي‌شوند:
  • محصولاتي را به آنها پيشنهاد دهيد كه خريد اصلي آنها را كامل مي‌كند.
  • براي آنها كوپن‌هاي وفاداري الكترونيك بفرستيد تا بتوانند در خريد بعدي از آنها استفاده كنند.
  • بعد از خريدشان در صفحه‌ي سپاسگزاري، محصولات مرتبط با خريدشان را قرار دهيد.
  • به مشتريان‌تان به خاطر وفاداري‌شان پاداش بدهيد و ببينيد كه چگونه آنها وفادار‌تر مي‌شوند.

اينترنت بسيار سريع تغيير مي‌كند به طوري كه ۱ سال در فضاي آنلاين معادل با چيزي حدود ۵ سال در دنياي واقعي است. اما اصول مربوط به چگونگي راه‌ اندازي و توسعه‌ي يك كسب و كار اينترنتي موفق اصلا تغيير نكرده ‌است. اگر درست در ابتداي راه شروع يك كسب و كار اينترنتي هستيد، حتما از اين مراحل پيروي كنيد. اگر مدتي است كه كار را شروع كرده‌ايد، يك بازبيني سريع انجام دهيد و بررسي كنيد كه آيا مرحله‌اي هست كه از قلم افتاده باشد يا اصلا به سراغ آن نرفته باشيد. دقت داشته باشيد كه نمي‌توانيد از ابتدا مسير را اشتباه برويد.

منبع : چطور